Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След спечелването на Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд:

Радослав Янков иска още победи

Снимка: Ивайло Николов
Радослав Янков постигна невероятен успех със спечелването на Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд при мъжете. Той каза, че това е най-доброто, което е могло да се случи и обясни, че победата му го амбицира да тренира още, за да постигне още успехи.

Водещата ни състезателка при жените Александра Жекова също поздрави Янков и каза, че знае колко много труд му е коствало първото място. Радослав Янков пък изказа признателност към Жекова за това, че тя му е помогнала много с опита си и ценните съвети, които му е дала, когато са тренирали заедно.

Александра Жекова също даде оценка и за собствения си сезон. Тя заяви, че олимпийският медал е голямата цел и мечта на всеки спортист. Двамата наши най-добри представители в зимните спортове в момента изразиха съжаление, че в България няма условия за тяхната пълноценна подготовка.

Президентът на Българската ски федерация Цеко Минев определи успеха на Радослав Янков като феноменален. Той обаче допълни, че държавата трябва да създаде ясни правила за подпомагането и развитието на зимните спортове, за да се създадат подходящи условия за практикуване им и да има места, където състезателите да тренират. По думите на Минев, по този начин успехът на Радослав Янков няма да остане единствен, а ще има възможност да бъде повторен.

Чуйте повече по темата от репортажа на Ивайло Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доц. Ангел Кунчев: Около 2000 души умират в България след тежка грипна епидемия

Близо 350 хил. противогрипни ваксини са осигурени от държавата за безплатна ваксинация на хората на и над 65-годишна възраст у нас и те вече се доставят при личните лекари. На места личните лекари започнаха ваксинацията срещу грип. Това стана ясно от провелата се днес пресконференция на тема: „Нека намалим риска, да се ваксинираме!“ До края..

публикувано на 09.10.24 в 16:48
Боби Вълчев - джаз певец и музикант

Ако успееш да докоснеш хората като артист, значи си изпълнил своята мисия

От Дубай до Радио София пристигна джазменът – музикант и певец Боби Вълчев, който беше гост в предаването "Добър вечер, София“. През лятото той проведе грандиозен концерт пред 17 хиляди свещи в Античния театър в град Пловдив. "Концертът беше направо фурор, дори не съм очаквал да мине с такъв голям успех. Подготвях го повече от година вложихме..

публикувано на 09.10.24 в 16:47
Гери Пейкова и Маги Гигова

В природата и културата на Изтока с пътешествията на Маги Гигова

В природата и културата на Изтока се пренасяме с очарователната Магдалена Гигова – журналист, публицист и пътешественик, която разказа своите впечатления  от пътешествията си до люлката на аюрведа - Керала, Индия и до Киргистан. Сред най-новите дестинации, от които съвсем наскоро се завърна, е Киргистан, където се оказва, че дори когато се..

публикувано на 09.10.24 в 15:48

До момента няма доказан случай на грип в страната

До момента няма доказан случай на грип в страната, обяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Първите грипни случаи започват в края на октомври и началото на ноември, а след това започва бърз ръст, за да достигне през януари до епидемични стойности. Така ще бъде и през тази година, каза Ангел Кунчев, като добави, че в момента има и..

публикувано на 09.10.24 в 14:09

„Портрети отвисоко“ - разказ за неформалните общности от покривите на Хонконг

В София гостува изложбата „Портрети отвисоко. Неформални общности от покривите на Хонконг“ на Руфина Ву и Щефан Канъм. Проектът изследва незаконно построените селища върху покривите на жилищни блокове в Хонконг чрез архитектурни скици, фотографии и лични истории, които засягат темата за миграцията. Изложбата документира наследството на общности,..

публикувано на 09.10.24 в 12:58

Проектът "Медийна грамотност в дигиталния свят" в помощ на младежите

Страната ни се нарежда на последно място в класацията на държавите от Европейския съюз, които са уязвими към дезинформацията и негативните последствия от нея. Това показват данните от Индекса за медийна грамотност от началото на годината.  По този повод от Сдружение "Моят град“ разработват проекта  "Медийна грамотност в..

публикувано на 09.10.24 в 12:57