Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Георгиев: Искам хората да гледат само позитивните неща

Тодор Георгиев беше специалният ни гост тази седмица. Поводът за гостуването му беше новата му песен "Там където".

За Тоши "там където" се оказа не задължително физическо място а по-скоро имагинерен рай. В клипа към песента срещаме много приказна атмосфера, която е дело на Пепо Кирилов и Павлин Табашки. Макар финалният резултат да е впечатляващ, по -време на снимките не са били малко трудните моменти и, разбира се, многото смях около тях.

Тоши ни разказа, смеейки се, за търсенето на локация, както и за студа, в който той и трите самодиви е трябвало да се движат в оскъдните си одежди. Не останахме обаче само на територията на България. С него се разходихме до САЩ и дори отскочихме до Африка в къде тъжни, къде весели разкази, а на ефирните ни телефони ни изненада майката на Тодор Георгиев, която сподели любовта и гордостта си от талантливия ни гост.

Разбира се, не изпуснахме и двете традиции в предаването. Отговаряхме активно на вашите въпроси, а в края на понеделнишкия ни един час направихме и блиц интервюто. За какво още се посмяхме и за какво страдахме в предаването - чуйте от записа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Bartók Gothic” - струнните квартети на Бела Барток през призмата на Готик културата и киното

На 1 октомври, струнни квартети № 1, ор.7 и № 4 на Бела Барток ще звучат на сцената на столичен клуб в изпълнение на Art&Shock String Quartet. Квартетът обединява млади музиканти от Симфоничния оркестър на БНР, камерен ансамбъл “Софийски солисти” и частни артистични организации. Проектът “Bartók Gothic” е посветен на красотата на струнните..

публикувано на 30.09.24 в 15:05

Красотата на камерната музика - тази вечер в Първо студио на БНР

Програмата е интересна и предизвикателна. Интригуваща, защото включва творба от сравнително непознатия у нас немски композитор от полски произход Филип Шарвенка, а предизвикателен – защото първото трио на Брамс (макар и написано, когато той е бил едва на 20 години) е мащабно „като катедрала“ по думите на пианистката Рада Чомакова, дългогодишен..

публикувано на 30.09.24 в 13:54

Случай на западнонилска треска е регистриран в София

Случай на западнонилска треска е регистриран в София. Това сочи справката на Столичната здравна инспекция за седмицата 23-29 септември. Според информацията на СРЗИ през този месец са потвърдени 15 случая на заболяването в столицата. През изминалата седмица са регистрирани и три случая на лаймска борелиоза, 6 случая на скарлатина, 7 случая на..

публикувано на 30.09.24 в 12:31

Важно е филмът да носи със себе си силна емоция

На 18 октомври ще бъде премиерата на филма „Гунди – легенда за любовта“, посветен на великия и обичан футболист от миналото, Георги Аспарухов – Гунди. Лентата проследява живота на големия спортист от срещата му с Величка Маркова – Лита, до катастрофата на 30 юни 1971 година. В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги..

публикувано на 30.09.24 в 12:17
Директорът на завода Николай Савов с PR-а Диана Димитрова

Близо 100 хил. лв. са приходите от рециклируеми материали

Заводът за боклук в София има нова линия за разделяне на определен вид пластмасата, т.нар. PET бутилки. “Когато през 2015 - 2016 г. е проектиран заводът, в него не е било предвидено изрично да бъдат отделяни PET бутилките (това са пластмасовите бутилки от минерална вода и от безалкохолни напитки), а да се произвежда RDF гориво. Това коментира в ефира..

публикувано на 30.09.24 в 11:22

БДЖ с промени в разписанието на влаковете от 1 октомври

БДЖ въвежда промени в разписанието на влакове от 1 октомври, съобщават от дружеството. Промените са въведени за оптимално използване на подвижния състав на БДЖ в участъци с реална необходимост от транспортно обслужване с железопътен транспорт, се посочва още в съобщението.  Една от композициите, които вече няма да се движат, е крайградски пътнически..

публикувано на 30.09.24 в 10:04

Българияте са с най-много собствени жилища в Европейския съюз

България е с най-голям брой жилища на 1000 души от населението сред страните в Европейския съюз. Така страната ни остава сред водещите страни по брой на жилищата, което я поставя на първо място сред 27-те държави от ЕС. Според последния Глобален индекс на собствеността на международната консултантска компания "Делойт", на всеки 1000 български граждани..

публикувано на 30.09.24 в 09:58