Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община ще заплаща дейности, които не се финансират от НЗОК

От началото на годината за общинското здравеопазване в София са отпуснати над 3,5 милиона лева от Приватизационния фонд за здравеопазване.

Столичната община пък е отделила към 8 милиона лева, като договорите с болниците са сключени още февруари месец и от общината заплащат дейностите, които не се финансират от здравноосигурителната каса.

Очаква се да има и оптимизиране на здравните грижи в столицата.

Повече по темата здравеопазване в София - чуйте от репортажа на Ивайло Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Еврокомисар Елиза Ферейра

Седмица на градовете и регионите в Брюксел

Всяка седмица в Брюксел се провеждат по няколко големи европейки събития, като тук изобщо не се взимат предвид редовните сесии на комисиите в Европейския парламент. Тази седмица в Брюксел преминава под знака на градовете и регионите, защото под мотото Empowering communities (Давайки повече власт на местните общности) тече най-голямото..

публикувано на 09.10.24 в 12:53

Есенна академия за родители в "Пирогов"

Водещи детски специалисти от "Пирогов" провеждат Есенна академия за родители "Първа помощ за малките герои" в университетската спешна болница.  През месец октомври екипът, който провежда Лятната академия на "Пирогов", прави продължение на инициативата по желание на родителите. Лектори ще бъдат д-р Явор..

публикувано на 09.10.24 в 11:17
Мария Боянова

Семинар разкрива историята на фалшифицирането на древни монети и артефакти у нас

Тази вечер в Националния етнографски музей ще се проведе семинарът “Фалшификати и фалшифициране на древни монети и предмети в България”, воден от проф. дин Иля Прокопов и проф. дин Диляна Ботева . Гост-лекторите ще представят периоди на развитие на фалшифицирането в България, технологии, разпространение и методи на разкриване. Предвижда се..

публикувано на 09.10.24 в 10:56

Магията зад студентската медия на Нов български университет

Гласът на студента - с това мото студентската медия на Нов български университет посрещна началото на новата академична учебна година. Платформата NewBlog4U е място, на което студенти от всякакви специалности имат възможността да създават новини, интервюта, анкети и репортажи. Това са само част от материалите, които създават студентите от екипа на..

публикувано на 09.10.24 в 09:44

НАТФИЗ предлага нови магистърски програми

В НАТФИЗ от тази година има и нови магистърски програми, като предстои да бъдат направени и някои по-сериозни промени, които да облекчат кандидатстващите и студентите. Става въпрос за изместване на датите за изпити от септември през юли. Предстои да бъдат открити и нови специалности, както и да се работи по нови международни проекти. “ В НАТФИЗ..

публикувано на 09.10.24 в 08:59

Георги Господинов ще получи френския Орден за изкуство и литература

В резиденцията на френското посолство в София на 23 октомври българският писател Георги Господинов ще получи Ордена за изкуство и литература, степен "Кавалер". Орденът ще бъде връчен лично от френския посланик в България Жоел Мейер. Предложението за високото отличие е на министъра на културата на Франция Рашида Дати. На награждаването ще присъства и..

публикувано на 09.10.24 в 08:32

ВАС разглежда обжалването на възстановения кмет на район "Оборище"

Днес Върховният административният съд (ВАС) ще гледа обжалване от общинската избирателна комисия на възстановяването на поста на отстранения кмет на район "Оборище". В края на месец юли Софийският административен съд (САС) възстанови на поста му отстранения от Общинската избирателна комисия-София кмет на столичния район "Оборище" Георги Кузмов...

публикувано на 09.10.24 в 08:22