Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Аз готвя най-добре" търси млади таланти от професионалните гимназии

Снимка: Проект "Домино"

Българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование търсят най-добрите млади кулинарни таланти от професионалните гимназии в България. Конкурсът „Аз готвя най-добре" ще отсее амбициозните и сръчни ученици, които вече учат за готвачи, за да определи най-талантливия сред тях. Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в дуалните паралелки в професионалните гимназии в градовете Добрич, Бургас, Стара Заrора, Перник и Сандански. 


Във второто издание на кулинарното състезание партньор в организацията е една от водещите кулинарни академии в България. Деляна Монева, директор на академията, разказва каква е програмата на „Аз готвя най-добре":

До 1 май учениците трябва да подготвят видеото на тема "Вкусно, здравословно и красиво", които са трите най-важни качества за всеки кулинарен продукт. Видеото трябва да е до 3 минути и в него да ни ракзажат интересни рецепти за ястия или своите виждания за меню. Дори могат да развият накратко концепция за свой собствен ресторант. Жури от нашето училище и от проекта ще определят финалистите. Това ще стане до 10 май. В онлайн гласуване ще могат всички да изразят предпочитанията си за своя фаворит.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илия Вълков

Стресът на българските журналисти е над здравословния за професията

Българските журналисти работят под непрекъснат стрес, който отключва тревожност, безсъние, стига се до прегряване в професията (бърнаут). Това показва седмото поредно проучване на Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България) за медийната свобода в страната. Анализът, чийто автор е д-р Илия Вълков, се базира и на..

публикувано на 25.11.24 в 16:54
Иван Станчев и Георги Стоянов

Без значение какво прави Арсенал, хубавото е, че успяваме да направим добри каузи

“Не започна отборът както трябваше тази година, но пък смятам, че ще завърши там, където трябва. Без значение какво прави Арсенал, хубавото е, че успяваме да направим добри каузи”, казва Георги Стоянов - председател на фенклуба на Арсенал в България. Фенклубът на английския отбор в България стана на 20 години и членовете му са отбелязали събитието по..

публикувано на 25.11.24 в 15:56

Месец преди Коледа празничният дух завладява София

За специални събития до Нова година анонсира кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. На 30 ноември ще има работилница за коледни играчки и много изненади на площад "Св. Александър Невски". От 10:00 часа посетителите ще могат да създават свои коледни играчки, които по-късно ще украсят столицата. Ще пристигне и..

публикувано на 25.11.24 в 14:10

В Кюстендил грейва иновативна коледна елха

Тази година в центъра на Кюстендил ще грейне елха, която не е нито отрязано дърво, нито изкуствена елха. В събота вечерта ще грейнат лампичките върху една коледна иновация - дърво, покрито с елхови клонки. “Знаем, че елхите винаги са много интересни по коледно време. Всички градове се опитват да ги направят по-големи, по-блестящи, по-екологични. На мен..

публикувано на 25.11.24 в 13:16
Надежда Бобчева - заместник-кмет на София

Забраняват употребата на твърди горива за битово отопление в сгради в 9 района в София

От 1 януари 2025 г. в 9 столични района се забранява употребата на твърди горива за битово отопление в сгради с изградена и работеща топло- и газопреносна мрежа. Това е първият етап от така наречената нискоемисионна зона. Целта е след 2029 г. забраната да обхване цяла София. От миналата година в София функционира нискоемисионна зона за..

публикувано на 25.11.24 в 12:57
В Халщат (Австрия) развиват устойчив туризъм

Проф. Соня Милева: Устойчивият туризъм става все по-задължителен и разпознаваем

Устойчивият туризъм става все по-задължителен и разпознаваем и то на най-високо международно и национално ниво. Всъщност устойчивото развитие, това е симбиозата между отговорността да използваме и съхраняваме ресурсите, с които разполагаме днес, за бъдните поколения. Това коментира в "Радиокафе"  проф. Соня Милева - директор на магистърската програма..

публикувано на 25.11.24 в 12:26