Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С бебешка количка в автобус 98 - мисия невъзможна

Снимка: flickr.com
Тази седмица в предаването „Вашият глас“, в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, говорихме за автобусна линия номер 98, която стига до село Железница.

Потърсиха ни група млади майки от софийското село, които обясниха, че с бебешки колички няма как да ползват автобуса, защото на вратите има заводска преграда, която служи за дръжка при качване и слизане от автобуса. Тази преграда обаче пречи в автобуса да се качи бебешка или инвалидна количка.

Поли Александрова, която живее в Железница със семейството си, ни разказа, че откакто се е родило детето ѝ се чувства като затворник на селото, защото с бебешката си количка не може да стигне до София.

Потърсихме директора на гараж „Земляне” Александър Косерков за коментар. Той обясни, че заводската преграда на автобусите, които се използват за превоз до Железница, няма възможност да бъде премахната, като посочи, че няма друг начин да се реши проблемът, освен да изчака доставката на новите нископодови автобуси, с които ще бъдат заменени част от тези по линия 98.


Чуйте цялото предаване в звуковия файл.


Ако и вие имате неразрешен проблем, свързан с институциите в София, и не знаете към кого да се обърнете - потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg,  както и на телефон 02/ 9336 200. Не забраявйте да оставите вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Велчев

И в България идват доста гурме туристи, кухнята се отразява пряко на репутацията

През последните 2 години се отчита фактът, че в страната ни идват гости, заради туристическото удоволствие, наречено храна – различна и специфична за даден регион. "Има немалко гурме туристи", изтъкна пред БНР-Радио София д-р Андрей Велчев- председател на Сдружение за достъпна храна . Хората научават за български дестинации от споделени..

публикувано на 04.07.24 в 17:18
Атанас Димитров

Атанас Димитров: Туризмът ни трябва да усеща гърба на държавата

Туризмът е пътуване, настаняване, хранене, преживяване.  България има много какво да покаже и да даде и като атмосфера, и като природа, и като интериор на местата за отсядане. Секторът обаче се нуждае от държавен гръб – дори само за реклама. Това коментира пред БНР-Радио София Атанас Димитров  - зам.-председател Българската хотелиерска..

публикувано на 04.07.24 в 16:43

Един убит и двама ранени при престрелка в кв. "Модерно предградие"

Престрелка в столичния квартал "Модерно предградие" е станала около 15 часа днес пред пред офис за бързи кредити (блок №3), като са били простреляни  трима мъже - един е починал на място, а двама са ранени. По случая към момента има двама задържани. Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, който пристигна на мястото, съобщи,..

публикувано на 04.07.24 в 16:05
Димитър Манолов

Димитър Манолов: Да не забравяме за заплатите и КТД не само заради евродирективата

Директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз трябва да бъде транспонирана в българското законодателство, независимо от срока (15 ноември-бел.ред.), независимо от възможните санкции и от това, че България може да се „шмугне“ някак си. Това коментира пред БНР-Радио София президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов ...

публикувано на 04.07.24 в 15:17

Историята да спасиш едно куче

Тери не е българин по месторождение, а е австралиец. Но е направил за България повече отколкото много българи някога ще направят за животните. Той е създател на приюта за бездомни кучета  Every Dog Matters EU   до Костинброд, благодарение на който стотици бездомничета са се превърнали в страхотни домашни любимци някъде по света, включително и..

публикувано на 04.07.24 в 12:26

Велосипедното движение в центъра на София се е увеличило двойно

Велосипедното движение се е увеличило двойно София. Това каза пред Радио София Радостина Петрова от сдружение "Велоеволюция", цитирайки данни от столичния зам.-кмет по транспорта. „Същевременно автомобилното движение е намаляло в участъка. Това е търсеният ефект и мисля, че хората, които се движат там го виждат това нещо. Има дни и часове, в които..

публикувано на 04.07.24 в 11:23

На 16 юли 2024 г. започва разширението на столичната ул. "Опълченска"

На 16 юли 2024 г. започва разширението на столичната ул. "Опълченска", каза пред Радио София директорът на дирекция "Транспорт" към Столичната община Иван Николов. Той обясни, че строежът включва трасето от бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров". "Ще бъде с бус ленти, изцяло се реконструира и ще бъде затворено за дълъг период. Започва на 16 юли..

публикувано на 04.07.24 в 09:49