Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобусните превозвачи се обединяват в конфедерация

Снимка: БГНЕС

Автобусният бранш се обединява в конфедерация. Решението е взето единодушно след срещата на национално представените браншови организации в автобусния сектор. С новата форма на сдружаване автобусните превозвачи се надяват да отговорят на очакванията на държавната администрация за идентифициране на единен браншови субект за комуникация. Посредством конфедералните органи за управление сдруженията в автобусния транспорт ще имат възможност да постигат своите цели и да обединяват усилия си за устойчивото развитие на автобусния транспорт в България.

В срещата участваха Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националното сдружение на автобусните превозвачи, Националният съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи в България, Българската федерация за пътнически транспорт, както и Националният съюз на превозвачите - Варна.

От автобусния сектор изпратиха и открито писмо до премиера Бойко Борисов, в което посочват:

Предвид факта, че голяма част от транспортните фирми, извършващи обществен превоз на пътници, не членуват в браншови организации, формата на сдружаване в Конфедерация, ще позволи на всяка една от тях да припознае своята браншова организация, в която желае да членува, като този начин на сдружаване би позволил и създаването на нови организации, които да се включат в Конфедерацията.

Конфедерацията ще бъде учредена след утвърждаване на решението за членство от общите събрания на браншовите организации, но не по късно от 15 септември 2018 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Автобусни превозвачи: Готови сме за социален диалог, но в условията на свободна воля

Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националният съюз на превозвачите, както и  браншови организации в пътническия транспорт представиха решение за обединение на автобусния..

публикувано на 02.07.18 в 17:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Началото на развлекателна индустрия у нас в арт инсталацията "Мис Демокрация (не на политиката!)"

До 30 юни 2024 г., в Галерия Depoo, Райна Тенева и Аарон Рот представят инсталацията "Мис Демокрация (не на политиката!)". Името е заимствано от един от многото конкурси за красота, които бизнесменът Иво Божков организира в началото на 90-те години...

публикувано на 28.06.24 в 12:38
Атракционният парк

Село Чавдар привлича туристи с богата културна програма и десетки забележителности

Наситена културна програма предлага село Чавдар на жителите и гостите на населеното място. През последните три месеца, всеки уикенд селото предоставя възможност за развлечение на открито, каза пред Радио София кметът на с. Чавдар Григор Даулов...

публикувано на 28.06.24 в 10:53

Столичният район "Красно село" с осезаем недостиг на места в детските заведения

Един от най-осезаемите проблеми в„Красно село" е недостигът на места в детските заведения, каза пред Радио София кметът на района Цвета Николаева. Тя добави, че предстои разширение на единствената детска градина в кв. „Борово“. „Още януари месец..

публикувано на 28.06.24 в 09:24

Слънчево, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

През деня, главно в Югозападна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Остават условията за градушки, съобщиха от НИМХ. Ще има локални интензивни явления. В Източна България през нощта ще бъде предимно ясно, а през деня – предимно слънчево, след..

публикувано на 28.06.24 в 07:35

Международният фестивал за късометражно кино в Перник с 21-во издание

От 29 юни до 6 юли в град Перник ще се проведе 21-вото издание на един от най-престижните международни фестивали за късометражно кино "В Двореца" (In the Palace). Ще бъдат показани 165 филма от цял свят. Те ще се борят за наградите в различни категории,..

публикувано на 28.06.24 в 06:51
Евро 2024

"Форум", 27.06.24: Светът е футбол

Коментатор във "Форум" в четвъртък беше спортният журналист Теодор Борисов. Заедно с водещия Лъчезар Христов, коментираха Евро 2024. - След края на груповата фаза и преди директните елиминации – големите изненади дотук - Очаквания и прогнози за..

публикувано на 27.06.24 в 19:11

Храната, която разказва истории

Храната освен да засити глада ни, може да разказва истории и да сплотява хората от различна националност. В кампанията „Храна за размисъл“ се включват бежанци, които живеят в България и вече са обикнали културата и хората тук. Един от..

публикувано на 27.06.24 в 18:15