Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на "Овча купел" недоволни от новите пътни знаци в квартала

Снимка: Facebook/Петър Тодоров
Жители на "Овча купел" останаха недоволни от поставени нови пътни знаци в квартала. Преди дни кварталът се събуди със свалени на земята пътни знаци. 

Еднопосочното движение предизвика неодобрение сред живеещите, въпреки че реорганизацията вече е готова на 90%. 

"След поставянето на тези знаци наистина се надигна всеобщо недоволство от живущите в "Овча купел" - стара част, които не бяха съгласни точно по този начин да се извърши организацията движението. Впоследствие беше разгледана отново тази организация на движение по улиците и беше взето решение, че отново ще се съберат всички предложения от живущите в района, ще бъдат окомплектовани и ще има поредно обществено обсъждане и обявяване на новата схема", обясни в интервю за Радио София кметът на "Овча купел" Христина Семерджиева. 

Така на обсъждането, което касае промяната на движението в част от старата част на квартала, което да стане еднопосочно, нито един човек от квартала тогава не е възразил срещу новата организация на движение.

Хората твърдят, че не са забелязали и не са следили тази обява, която е била поставена на сайта на района. След като започва реализирането на движението, се оказва, че гражданите са недоволни. Кметът Семерджиева посочи, че администрацията ще се съобрази с искането им и преустановява за момента реализацията на проекта. 

Знаците пък биват премахвани от недоволни граждани, защото твърдят, че движението е невъзможно, ако се организира по този начин. 

Предстои ново обществено обсъждане, за да могат гражданите и администрация стигнат до единно решение.

Още по темата - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложение за кандидат студенти "Уча в чужбина" ще стартира този уикенд в София

Университетското образование в чужбина е желана перспектива за все повече бъдещи студенти, но изборът на образователна дестинация става изключително важен за тях с оглед на перспективите за бъдеща реализация.  По последни данни  за 70.1% от студентите е по-важно придобитото образование в чужбина да е стойностно и да разширява перспективите за..

публикувано на 20.09.24 в 17:52

Превенция и безплатни прегледи срещу най-честите заболявания

От 21 септември 2024 г. всяка трета събота от месеца ще бъдат провеждани събития с вход свободен, с цел превенция и профилактика на най-често срещаните заболявания и здравословни проблеми у нас. Присъстващите ще имат възможност да се запишат за безплатни профилактични прегледи и да получат ваучери за безплатни изследвания. Лекари от УМБАЛ..

публикувано на 20.09.24 в 17:43

Фармацевтите са в готовност за протест

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Промените предвиждат продажба на лекарствени продукти във вендинг машини. Какви са техните притеснения и какво решение предлагат? Маг.-фарм. Константин Качулев, председател на Национална аптечна браншова..

публикувано на 20.09.24 в 16:30

Търг за съвременно българско изкуство представя творби на млади и изявени майстори

Търг за съвременно изкуство ще представи творби на изявени и млади съвременни български майстори.   Как се остойностява съвременно изкуство днес, как се продава и купува, как се създава стойност, разказаха в предаването “Радиокафе“ Милена Едвиг и Красимира Кунева. "В продажбата на съвременно изкуство нашият пазар е слабо развит и това е..

публикувано на 20.09.24 в 15:15
Камала Харис и Доналд Тръмп

Дебатът Тръмп-Харис е все още горещ

Повече от седмица след края на дебата между вицепрезидента Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп, също и недоказаните твърдения за това как имигранти от Хаити се хранят с домашни любимци продължават да са тема на разговор. Стигна се дори и до бомбени заплахи и отменяне на събития въпреки, че официални лица неведнъж отрекоха подобни..

публикувано на 20.09.24 в 15:12
Искра Ангелова и Виктория Ценова

Искра Ангелова създаде школа за актьорско майсторство

Искра Ангелова е журналист и актриса, ангажиран гражданин по всякакви теми на нашето съвремие. Тя създаде своя школа за актьорско майсторство, но не само – това е място и за култура, комуникация и общуване с младите хора. Ангелова разказа какво я е вдъхновило да създаде тази школа и първите стъпки, към която тръгват от кастинг агенция и..

публикувано на 20.09.24 в 15:10
Клиника по урология на Военномедицинска академия

Медици от 7 държави на курс при уролозите от ВМА

Специалисти от седем държави се включиха в двудневен курс, организиран от Клиника по урология на Военномедицинска академия, ръководена от проф. д-р Илия Салтиров. В научно-практическата академия се включиха медици от България, Израел, Сърбия, Република Северна Македония, Словения, Румъния и Турция. Специално участие взеха и..

публикувано на 20.09.24 в 14:35