Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още двама учители с Covid-19 в 107-о училище

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още двама учители от столичното 107-о основно училище са заразени с коронавирус. С тях общият брой на инфектираните педагози става 5, съобщи директорът Данко Калапиш.

Първоначално снощи той написа, че няма нови положителни тестове сред персонала на училището, но по-късно стана ясно, че заради техническа грешка в лабораторията още двама учители са с положителни тестове.

Под карантина остават 4 паралелки - един пети клас, два шести и един седми.

Карантинираните близо 100 ученици ще се обучават онлайн до 2 октомври.

На нови класове няма да бъде налагана карантина, тъй като са минали повече от 48 часа от последната среща между учителите и учениците.
Днес предстоят разговори на директора със столичната здравна инспекция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Тест за коронавирус на ГКПП

107-о училище "Хан Крум" с неучебен ден заради трима педагози с Covid-19

Във връзка с положителните PCR тестове за Covid-19 на трима от педагозите в 107-мо Основно училище "Хан Крум" и заради необходимостта от извършване на професионална основна дезинфекция на сградите на училището, и във връзка с решение на педагогическия съвет..

публикувано на 21.09.20 в 10:32
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Терзиев

СОС ще заседава извънредно за градския транспорт на София

Въпреки запорираните сметки на Столичния автотранспорт, автобусите на градския транспорт няма да спрат да обслужват пътници. В това увери общинският съветник Симеон Ставрев. Тази седмица Столичният общински съвет ще заседава, за да ще бъде решено..

публикувано на 30.09.24 в 13:31
В средата са Йордан Филиповски (с шапката) и зам.-кметът на район

Жители на "Симеоново" протестираха заради лоша инфраструктура

Под моста на Околовръстния път с бул. "Симеоновско шосе" жители на столичния квартал "Симeоново" протестираха заради лошата инфраструктура, натоварения трафик, както и липсата на канализация. Има решение на нашите проблеми, каза за БТА..

публикувано на 30.09.24 в 12:04

Столичната община отпуска 6 млн. лева за автобусния транспорт

Столичната община отпуска заем от 6 милиона лева за автобусния и електротранспорта в София. Докладът трябва да бъде гласуван от Столичния общински съвет. Председателят му Цветомир Петров потвърди за bTV,..

публикувано на 30.09.24 в 09:04

Линията на бедност става 638 лв. през 2025 г.

Линията на бедност през 2025 г. ще бъде 638 лв. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание. Размерът й ще се повиши със 112 лв., или с 21,3% в сравнение с 2024 г. Новият размер на линията на бедност ще окаже благоприятно въздействие върху..

публикувано на 27.09.24 в 16:32

Кметът на Перник Станислав Владимиров сигнализира, че р. Струма е била "отровена"

Река Струма потече оранжева в района на Перник като замърсяването е от късния следобед вчера. С гневен пост в социалната мрежа кметът Станислав Владимиров изрази възмущението си от нехайството на институциите. "Река Струма бе отровена тази нощ. Държава..

публикувано на 27.09.24 в 15:11
Снимка: Национален музей „Земята и хората“

Какви събития да очакваме в Националния музей „Земята и хората“ през октомври

Четири изложби, четири музикални събития и XXXII Софийско изложение на скъпоценни камъни , минерали и фосили са предвидени в програмата на Националния музей „Земята и хората“ през октомври. Временните експозиции „Нови постъпления 2024“, „Зелената приказка..

публикувано на 27.09.24 в 14:50

Раздават безплатни контейнери за хранителни отпадъци

В кварталите „Симеоново“ и „Драгалевци“ в район "Витоша" и кв. "Вердикал" в "Банкя" от Столичната община ще раздават безплатни контейнери за хранителни отпадъци на домакинствата, съобщават от Столичния инспекторат. Пунктовете, на които ще се..

публикувано на 27.09.24 в 12:42