Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксината „АстраЗенека“ и мнението на проф. Хистова от НЦЗПБ

| обновено на 16.03.21 в 15:34
Проф.Христова от НЦЗПБ за проблемите около ваксината на АстраЗенека
Снимка: НЦЗПБ

Проф. Ива Христова от Национален център за заразни и паразитни болести говори за ваксината „АстраЗенека“ и временното спиране на ваксинацията. Може ли да бъде опасна? Могат ли хората спокойно да продължат с ваксинацията?

Категоричното становище е, че ваксината е безопасна. Очакванията са да се поднови до седмица ваксинацията. Следи се всяка промяна на вируса, но към момента не се налага промяна на всяка ваксина.

"Каквото и да е имало скрито във ваксината, отдавна е щяло да излезе наяве" - категорична е проф.Христова.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С конкурс насърчават навлизането на технологии и иновации в образованието

Конкурс за иноватори ще поощрява иновациите в образованието. Инициативата е на ''ЕдТех България'' и Министерството на образованието и науката (МОН). В образователната система у нас се извършват иновации – както в учебните заведения, така и в компании, произвеждащи продукти за училищната система, на местно и на държавно ниво. Но хората обикновено..

публикувано на 28.10.24 в 17:20

За кого гласуваха софиянци

Изборите в 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР) в София печели "Продължаваме промяната-Демократична България" с 34,37% при обработени 100% изборни протоколи в Районната избирателна комисия. За "Продължаваме промяната - Демократична България" своя глас са подали 64 977 души в 23-ти МИР. Второто място е за ГЕРБ-СДС с 42 990 гласа и..

публикувано на 28.10.24 в 15:59

Ще бъде ли Григор Димитров сред най-добрите осем за сезона?

Започна последният от турнирите АТП 1000 за този сезон – парижкия Мастърс. Класирането в него до голяма степен ще предопредели кои тенисисти ще играят на турнира в Торино на най-добрите 8 през този сезон. Какво да очакваме и какви са шансовете за Григор Димитров, който миналата година достигна до финала на този турнир в парижката зала Берси,..

публикувано на 28.10.24 в 15:45
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да работят за принципно споразумение

Още по-фрагментираният парламент може да ни кара да очакваме или продължаване на нестабилността, или излизане от реториката на кампанията и влизане в прагматичните релси на политиката за съставяне на работещ парламент и правителство. Няма значение дали 8 или 9 ще са партиите в 51-вото Народно събрание, мнозинството ще се сформира около..

публикувано на 28.10.24 в 15:30

Фани Куцарова представя фестивала "Музикални зографи"

Продължава фестивалът “Музикални зографи”, който започна на 22 октомври. Следващите дни са предвидени срещи с едни от най-интересните изпълнители, които ще се включат в музикалния форум. “Този фестивал е съвсем нов. Цялото Сдружение “Про Артибус” , което е създадено от музиканти и художници, решихме, че това ще е един добър акцент на..

публикувано на 28.10.24 в 14:46
Людмила Петкова

Министерство на финансите не предвижда да увеличава данъците през 2025 г.

Министерство на финансите не предвижда да увеличава данъците следващата година.  Това съобщи служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова след извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Разработени са редица приходни и разходни мерки, така че салдото в хазната да бъде до 3% дефицит от БВП на..

публикувано на 28.10.24 в 13:56

Започва авариен ремонт на топлопровод на столичната ул. "Найден Георгиев"

От днес "Топлофикация-София" започва авариен ремонт на топлопровод на ул. "Найден Георгиев", съобщи кметът на район "Подуяне" Кристиян Христов. Временно ще бъде затворен за движение участъка между ул. "Макгахан" и ул. "Скайлер". Очаква се ремонтът да продължи около една седмица, допълва Христов.

публикувано на 28.10.24 в 13:16