Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дидо от "Дийп зоун проджект" и връзката му с Мадона

Express Yourself
Снимка: youtube.com

На 46, след като се осмелява да ѝ направи кавър, Дидо се чувства с една идея по-близък до Мадона. Правят с гласа на Теди Кацарова демо на хита ѝ "Express Yourself". "Маркирахме два-три часа, Теди го чу и каза - това е!" - признава Дидо.

"Всичко си вървеше по мед и масло. Започнахме процедура по авторските права. Мениджмънта на Мадона ни даде официално одобрение. Нещо, което е писано да става, то става." - горд е Дидо.

"Жалко, че клубовете не работят, да се надяваме на лятото това да е саундтрак за хубаво настроение" - не скромничи Дидо. 

За клипа Теди кани познати и виждаме зад маските филмови критици, диджеи и танцьори, че и колеги от Радио София - "приятелският ни кръг е доста широк" - смее се Дидо.

В момента той завършва в студиото си дийп хаус с фолклорни мотиви, изпяти от Деси Добрева. Клипът ще се снима в началото на април. С колегите си от "Дийп Зоун Проджект" записват също парче с една голяма българска звезда. 

И на финала - най-готините спомени от 90-те: "Като част от "Гумени глави" рапирах и танцувах (тананика в ефир) и едва сега започвам да сбъдвам мои мечти оттогава. Тогава живеехме за момента, не че сега сме безопасни" - завършва Дидо. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зала

Изборните протоколи на 3 МИР ще се предават на 2 места в София

В края на изборния ден в София протоколите и изборните книжа ще се предават на две места. В "Арена - София" - за 23-ти и 25-и многомандатни избирателни райони и в "Асикс - Арена" - за 24-ти многомандатен избирателен район. Заради гласуването за Европейски и за Български парламент очакването е процесът по предаване на протоколите да забави..

публикувано на 09.06.24 в 07:21

Изборите за национален и за европейски парламент започнаха в цяла България

Днес България отново гласува. Този път за национален и за европейски парламент. Гласуването отново ще е с машини и с хартиени бюлетини , като номерата на партиите са еднакви и за двата вида избори. Изборният ден започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Ако пред секциите има още желаещи, те ще могат да гласуват, но не по-късно от 21.00..

публикувано на 09.06.24 в 07:06

Историята оживява - професор Иван Дуйчев - хроника първа

Мъдрите хора казват “Познаването на историята е ключът към доброто бъдеще за един народ.”  А когато говорим за българската история през вековете, има една личност, която излъчва светлина в тъмата и ни дава самочувствие. Тази личност е професор Иван Дуйчев.  За неговите живот и работа ще ни сподели друг дългогодишен учен, филолог, експерт в..

публикувано на 08.06.24 в 16:00

Софийски разкази - София в минало време

Виктор Топалов за изложбата с фотографии от периода 1910-1915 г.: Разказът започва със сградата-домакин на събитието и хората,и историите около култовите сгради, останали и до днес. Коя е точната година на започването на строежа на Халите, каква е връзката им с Айфеловата кула, какво и къде е бил "Слугинския пазар" и каква е ролята му за получаване на..

публикувано на 08.06.24 в 15:00

Илюстрации и графики в неконвенционална форма

Започна поредното четвърто издание на Фестивал на илюстрацията и графиката. Говорим с Васил Владимиров от организацията на ФИГ: "Това е и съкращение на фигура, но тази година се заиграваме с мъглата. Обръщаме внимание на размитите граници между фигуративното и абстрактното. Темата не ограничава авторите, но им дава посока. Участниците хем се вписват в..

публикувано на 08.06.24 в 11:45

Модата е визия, концепт, начин на мислене, емоция

Специалност „Моден дизайн“ на НХА в София и Филиала ѝ в Бургас представя дипломно ревю на студентите от Випуск 2024 година, на тема: „Трансформация“.  Проф. Д-р Яна Костадинова - р-л на катедра Моден дизайн в НХА,  проф. Майа Богданова и доц.Александър Гергинов ни въвеждат в събитието: На 13 юни представяме ревюто "Трансформация". Не беше лесно,..

публикувано на 08.06.24 в 11:10

Бяхме млади, стигнахме до дъното на най-дълбоката пещера тогава

40 години от българския подземен Еверест. Красимир Петков, спелеолог, за премиерата на филма за събитието: "Това беше експедиция в пещерата Жан Бернар в Савойските Алпи. Тогава бе най-дълбоката пропаст в света. Бяхме млади, стигнахме до дъното, снимахме чисто любителски филм. 1358 м бе дъното. В момента е седма в света. Спелеологията е изследване на..

публикувано на 08.06.24 в 10:06