Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Иванова:

Милен Цветков имаше нужда да дава и да получава любов

Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Точно преди година журналистът Милен Цветков загина в катастрофа, докато чака на светофар в София.
В негова памет беше издадена книгата „379 дни с Милен Цветков“. Автор е Милена Иванова - жената, която е до обичания тв журналист в последните му няколко години. Редактор на изданието е Георги Тошев.

„Имах нужда от тази книга. Трудно я написах, защото преживях отново цялата ни любов и загубата на Милен“, сподели пред Радио София Милена Иванова. - „Книгата е любовта и за паметта. Тя е катарзис. В нея разказвам колко мил, нежен и любящ беше той. Колко честен и откровен човек, какъв любящ баща беше.“

Милена Иванова е нумеролог. Като такава е поканена в предаването„Часът на Милен Цветков“. Какво се случва след това е описано в книгата, но Милена прави извод и в радиоефира:
„Любовта побеждава всичко. Съдбата е много по-мъдра от нас. Любовта е в състояние да промени и нашата съдба, и нашата карма.“

С Милена Иванова разговаря Елена Пъневска.

Част от приходите от изданието ще бъдат дарени на фонд „За децата на Милен Цветков”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ружа Райчева

"Форум", 21.06.24: Кой не е за парламента

В края на седмицата, в която започна работата на 50-ото Народно събрание, коментатор във „Форум“ е Ружа Райчева. Тя е политически репортер в OFFNews и може да разкаже интересни детайли от начина, по който на журналистите (не) им се позволява да отразяват дейността на народните представители и политически лидери. Освен това Ружа Райчева..

публикувано на 21.06.24 в 18:20

Водородният електромобил - въпрос на време, а не дали

В рамките на инициативата "Водородни дни" през тази седмица (18-20 юни) столичани имаха възможност да разгледат и да направят демонстрационна обиколка с водороден автобус. Както се очакваше, интересът беше огромен – както от граждани, така и от фирми, отбеляза пред БНР-Радио София доц. д-р Благой Бурдин от Института по електрохимия и..

публикувано на 21.06.24 в 17:28
Младите ентусиасти за промяната в града - Адрияна Михайлова и Кремена Георгиева

Покана за артисти и културни мениджъри

Устойчивото развитие на градската среда е акцентът в разговора с Адрияна Михайлова – един от най-активните ентусиасти за промяната в града. В разговора стана дума за различните проекти и инициативи, проведени с цел промяна на културния облик на града, за новите арт пространства и преосмислянето и оживяването на стари такива, както и проектът..

публикувано на 21.06.24 в 17:10

Приобщаването на ЛГБТИ би довело до икономически растеж

Доклад на Института за пазарна икономика (ИПИ) по поръчка на фондация "Глас" разкрива как хомофобията и борбата с нея може да се отрази на българската икономика. В него се изтъква, че пълните права и приобщаването на ЛГБТИ+ хората (с различна сексуална ориентация) са свързани с по-високи нива на икономическо развитие и благосъстояние...

публикувано на 21.06.24 в 16:15

Питър Левин за психичната травма и езика на тялото

Питър Левин е изключителен изследовател на травмата, зависимостите и проблемите, които спират развитието на личностния ни потенциал. Днес всички сме зависими от много неща – никотин, наркотици, алкохол, а в добрия смисъл и от обичта от грижата на другите. С психолога Пламен Димитров представяме книгата "Безмълвен глас – как тялото се..

публикувано на 21.06.24 в 16:05

Район "Оборище" създаде своя градина за градско земеделие

Район „Оборище“ създаде своя градина за градско земеделие. Тя се намира на покрива на сградата на бул. “Мадрид” 1, в която се помещава районната администрация. Проектът е осъществен в сътрудничество с Лесотехническия университет и @inka_v_gradinka, а зам.-кметовете на „Оборище“ полагат грижи за нея. Целта на районната администрация е да..

публикувано на 21.06.24 в 15:55

Ученици бяха отличени на Sci High STEM фест за проект за земеделски култури

Преди дни се проведе Националният Sci High STEM Фест в Биологическия факултет на Софийския университет. Събитието привлече 150 души от различни възрасти и градове, които имаха възможността да се потопят в света на науката и да усетят изследователския дух. Щандовете на ученически отбори от Кнежа, Козлодуй, Хасково и София представиха теми..

публикувано на 21.06.24 в 15:23