Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: Лятната сцена може да е културна емблема на София

Снимка: Столична община

Лятната сцена в Борисовата градина може да стане една от емблемите на културния живот в столицата.
Локацията е много добра, мястото е открито и достъпно е и може да се използва както за музикални изпълнения, така и за четения и други културни прояви, смята Георги Георгиев от група „Остава“.

Жоро продължава да играе в тенис центъра на парка (в Борисовата градина има 3 места за почитателите на тениса) и смята, че базата и игрищата се поддържат добре.

Чуйте разговора на Константин Лавсов с Георги Георгиев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Всички очакват да се върне възможността за музикалните събития

Как се вижда Борисовата градина от „Маймунарника“

През последните години Борисовата градина стана доста по-облагородена. Преди 10-ина години по алеите нямаше дори осветление. Напоследък се прави доста за парка, констатира пред Радио София Мирослав Георгиев , управител на „Маймунарника“ –..

публикувано на 02.06.21 в 09:24
В Борисовата градина са налага да идва и полиция, постфактум

Не видеонаблюдението ще направи Борисовата градина по-безопасно място

Спокойно място за разходки ли е Борисовата градина? Всеки има свой отговор, но винаги има и уговорката: „зависи…“. Зависи по кое време от денонощието, на кое място от големия столичен парк, дали си сам и дали ще попаднеш на буйни запалянковци или..

публикувано на 02.06.21 в 08:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова придобивка очакват колоездачите в София

Единственият у нас полигон по пътна колоездачна безопасност и тренировъчно трасе за този спорт се очаква да бъде изграден в София. Това обяви специално за Радио София Александър Стоянов, председател на сдружение "Колоездачен клуб Генезис". Очаква се..

публикувано на 03.07.24 в 17:22
Любомир Стефанов

Гласуват проектокабинета Желязков

Парламентът гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. От партията номинираха бившия председател на 49-ото НС Росен Желязков за министър-председател. Гласуванията са разделени в отделни точки – първо ще стане ясно дали депутатите одобряват..

публикувано на 03.07.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Десетки пътници блокирани на Летище София

Десетки българи с малки деца стоят с часове на Летище София заради отменен полет на нискотарифната компания "Райънеър". За това сигнализира пред БНР един от потърпевшите пътници, които трябва да излетят за Мадрид. Повече от 15 часа хората нямат..

публикувано на 03.07.24 в 15:50

Стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри, зависими от наркотиците

Фондация "За един чист живот" стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри от 14 до 18 години, зависими от наркотиците. На безплатна телефонна линия те могат да получат информация и насоки как да помогнат на децата си, експериментирали с..

публикувано на 03.07.24 в 14:55

Празнуваме културата на първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство

От 3 до 6 октомври, в София Тех Парк ще се проведе първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство - Sofia Art Fair.  Целта е да развие пазара на изкуство в България. В него ще вземат участие български и чуждестранни галерии, художници,..

публикувано на 03.07.24 в 13:33

"Игри на три поколения" в радомирското с. Бобораци

Три поколения ще отбележат заедно на открито 8-мия рожден ден на Сдружение "Безопасни детски площадки". За първи път празникът е извън София и ще се проведе в с. Бобораци, община Радомир. По инициатива на сдружението, читалището в с. Бобораци..

публикувано на 03.07.24 в 12:07