Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновативна компания предлага здравословни продукти

Снимка: Радио София

Ивайло Николов и Лазар Ангелов са основатели на „Health in a Box“, една от отличените компании в последното издание на Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“. Те са стартирали през 2020 г. с вендинг автомати за здравословни храни, като първата иновация е, че са сложили Posтерминал на тях. Това е привлякло интереса на доста компании и на база на това са установили, че търсенето е голямо.

 Ивайло Николов сподели, че основното нещо, с което са отишли на състезанието е това, което пазарът им е показал, а именно магазини на самообслужване, чрез което компаниите дават достъп за 24 часов достъп до здравословна храна и пресни продукти на своите служители и посетители.

По думите на Лазар Ангелов един от плюсовете е бил, че са стартирали по време на пандемията и фактът, че в този момент заради социалната дистанция на техните обекти е нямало хора, които да продават е помогнало да пробият на пазара.

„Ако един човек не е запознат точно със самия продукт, трудно би си го купил. Давам ви пример ние, точно какво правим. Имаме доста алтернативи, вафли, които са без добавена захар, вафли за диабетици и подобен тип продукти, чрез които ние даваме възможност на хората чрез това, че ги образоваме защо тази вафла е актуална за момента и трябва да си я закупи вместо конвенционалния продукт“, каза Ангелов.

Той допълни, че:

„Магазинът е изцяло на самообслужване и изцяло с картово плащане. Ние не приемаме банкноти“.

Ивайло Николов сподели, че вече в компанията има първи дялов инвеститор, водят се преговори с още един дялов инвеститор, а има и доста запитвания от чужбина.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова придобивка очакват колоездачите в София

Единственият у нас полигон по пътна колоездачна безопасност и тренировъчно трасе за този спорт се очаква да бъде изграден в София. Това обяви специално за Радио София Александър Стоянов, председател на сдружение "Колоездачен клуб Генезис". Очаква се това да стане факт в близките години, а избраното място за съществуването му е землището на кв...

публикувано на 03.07.24 в 17:22
Любомир Стефанов

Гласуват проектокабинета Желязков

Парламентът гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. От партията номинираха бившия председател на 49-ото НС Росен Желязков за министър-председател. Гласуванията са разделени в отделни точки – първо ще стане ясно дали депутатите одобряват номинирания за министър-председател Росен Желязков, след това - структурата на Министерския съвет и..

публикувано на 03.07.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Десетки пътници блокирани на Летище София

Десетки българи с малки деца стоят с часове на Летище София заради отменен полет на нискотарифната компания "Райънеър". За това сигнализира пред БНР един от потърпевшите пътници, които трябва да излетят за Мадрид. Повече от 15 часа хората нямат никаква информация. Елена Митева и десетки други пътници е трябвало да излетят от София за Мадрид..

публикувано на 03.07.24 в 15:50

Стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри, зависими от наркотиците

Фондация "За един чист живот" стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри от 14 до 18 години, зависими от наркотиците. На безплатна телефонна линия те могат да получат информация и насоки как да помогнат на децата си, експериментирали с различни опиати. Близките трябва да разберат, че опиатите са силно пристрастяващи и много опасни,..

публикувано на 03.07.24 в 14:55

Празнуваме културата на първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство

От 3 до 6 октомври, в София Тех Парк ще се проведе първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство - Sofia Art Fair.  Целта е да развие пазара на изкуство в България. В него ще вземат участие български и чуждестранни галерии, художници, куратори, колекционери, меценати и бизнесмени. Организатор на форума е Фондация „София диша“...

публикувано на 03.07.24 в 13:33

"Игри на три поколения" в радомирското с. Бобораци

Три поколения ще отбележат заедно на открито 8-мия рожден ден на Сдружение "Безопасни детски площадки". За първи път празникът е извън София и ще се проведе в с. Бобораци, община Радомир. По инициатива на сдружението, читалището в с. Бобораци изгради наскоро пространство за събития на открито, каза пред Радио София Мая Цанева от Сдружение..

публикувано на 03.07.24 в 12:07