Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перфектното не е ежедневие

Първата книга на художника и карикатурист Неда Малчева "Ще видиш ти, като родиш", представена от авторката си:

"Приемам заглавието като шега, ирония към всички, които вече са го видели и така ни казват. Вярвам, че е много хубаво да си позволиш да бъдеш уязвим. Перфектното не е ежедневие.

От 10 години поствам илюстрации в страницата си. Не ми беше трудно да избера тези за книгата. Няколкото стари си дойдоха на мястото. Книгата прави кратък, но съществен обзор на ключови моменти от майчинството.

Беше ми трудно докато реших концепцията, цели 5 години. Започвала съм я 3-4 пъти. Първоначално идеята бе да е тип роман, но не се усещам силна като автор, а като илюстратор. Всичко съм го измислила от моята гледна точка, но тя се оказа близка до всички. Каквото и да се говори, хората винаги ще се разпознават. Замисляла съм се, дали ще е от помощ за бъдещите майки или по-скоро ще е смешно за вече раждалите.

На Панаира на книгата беше много вълнуващо, чух много хубави неща за книгата, имаше и няколко татковци, а те са рядко срещана аудитория!"

По публикацията работи: Людмил Фотев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изглед към Стария град в Ерусалим, 14 април 2024 г.

МВнР предупреждава: Пътувайте до Израел само при неотложност

Пътуванията и пребиваването на български граждани в Израел да бъдат единствено при случаи на неотложност, съветват от Министерството на външните работи. Всички граждани, пристигащи в и напускащи Израел чрез летище “Бен Гурион”, следва да се информират предварително чрез своята авиокомпания за евентуални промени в техните полети, уведомява МВнР на..

публикувано на 30.09.24 в 07:35

Опасното време продължава и през новата седмица

Опасното време продължава и през новата седмица. В сила е предупреждение от първа и втора степен (жълт и оранжев код) за силен вятър, съобщават от НИМХ. С предупредени със жълт код за опасност са областите: Сливен, Ямбол, Велико Търново, Стара Загора, Русе, Бургас.  Със оранжев код за опасно време са предупредени: Силистра, Разград, Добрич, Варна,..

публикувано на 30.09.24 в 07:15
С кмета Галя Захариева

С любов не само на 4 лапи

Радиокафе гостува на Община Нова Загора в едно съвместно предаване на Радио София и Радио Стара Загора. В първия час на Радиокафе ни гостува кметът на Община Нова Загора г-жа Галя Захариева . Изнесеното ни студио е на Празника на децата и кучетата - любов на 4 лапи: "Никога не е късно да преоткриеш себе си. Стигнах до ниво национален отбор по..

публикувано на 29.09.24 в 12:24

Софийски разкази - Градски митове и легенди

Разходка из центъра на София развенчава някои градски митове и легенди, като този за уж изровената от бомба вдлъбнатина пред сегашната градинка "Кристал" Каква е истината за т.н. "дупка" и откога е тя, както и за други известни места, като ул. "Търговска", която също не е изцяло жертва на бомби - в звуковия файл:

публикувано на 29.09.24 в 10:35

Историята оживява - архимандрит професор Евтимий Сапунджиев

Кой е архимандрит професор Евтимий Сапунджиев? Защо личността и делата му са с толкова съществен принос в развитието на богословието в България? Той  е духовник, учен, апологет, учител, общественик и пламенен защитник на християнството.  През тази година отбелязваме 140 лета от неговото рождение. Архимандрит Евтимий е роден в Копривщица на 25 юли..

публикувано на 28.09.24 в 16:00

Софийски разкази - Изгубените софийски символи

Разговорът е със Здравко Петров от “Исторически маршрути”. Старата централна гара е един от тези изгубени символи - тя служи от 1888, когато железницата стига до София. Кои са архитектите и инженерите ѝ, както и за други символи на града - в звуковия файл:

публикувано на 28.09.24 в 15:00
Юлиян Стоянов и Илко Градев

Пресечните точки като трето течение

Юлиян Стоянов и Илко Градев са членове на септет The Crossing Points Collective. Третото течение в джаза  (The Third Stream) съществува от над половин век и е много хубаво, че в България млади музиканти продължават търсенията на първопроходците ни в него, в лицето на Милчо Левиев, Симеон Щерев и останалите членове на квартет "Фокус". Акордеонистът и..

публикувано на 28.09.24 в 13:39