Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социални предприемачи кандидатстват за менторска и финансова подкрепа

Снимка: bcnl.org

Отворено е кандидатстването за 13-ото издание на LET’S GO: Програма за предприемачество за НПО, обявиха от Българския център за нестопанско право (БЦНП) 

Програмата е 3-месечна и се провежда онлайн и на живо в периода март - май 2023 г. Подготвена е поредица от обучения и менторски срещи (онлайн), които да подкрепят граждански организации да стартират свързана с мисията си стопанска дейност. Пред участниците, които я завършат се отваря уникалната възможност да представят своите бизнес идеи пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“, който тази година ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие. 

За последните 12 години през програмата са преминали над 200 организации. Участието в Let’s go 2023 дава шанс на активни граждански организации, както и на народни читалища да развият своя конкретна бизнес идея за стопанска дейност, свързана с мисията на тяхната организация, разясни пред Радио София Александра Мирчева - координатор “Предприемачество за НПО” към БЦНП.

Тя даде примери с победители от миналата 2022 година.

Участниците ще натрупат ценни знания и умения за бизнес и финансово планиране, като през целия път ще получават менторска подкрепа и насоки от експерти в сферите бизнес планиране, маркетинг, реклама и финансови прогнози. 

Програмата е особено подходяща за организации, които искат да стартират стопанска дейност, но имат нужда от знания, умения и подкрепа в този процес.

Кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр до 23:59 ч. на 19 февруари 2023 г.

До 27 февруари 2022 г. всеки кандидат ще бъде информиран за резултатите от подбора.

За участие ще бъдат одобрени 12 организации

За повече информация очаквайте специален уебинар, който ще се проведе на 2 февруари.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици в Перник дебатират за и против легализацията ва марихуаната

За или против легализацията на марихуана ще дебатират ученици от Перник. Проявата е в рамките на Деня на отворените врати, който ще се проведе днес в Съдебната палата в града. В дискусията ще се включат ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ и от Шесто средно училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Дебатът е планиран за..

публикувано на 25.06.24 в 08:28

Слънчево, с температура в София около 31°

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между..

публикувано на 25.06.24 в 07:35
Доц. Александър Христов

"Форум", 24.06.24: Последствията от скъсаната политическа комуникация

През последните 2-3 години при честите избори, които се налага да правим, комуникационно сме в непрекъсната предизборна кампания. Политическите сили търсят начини да привлекат избиратели, но между политическите субекти диалог няма. Това смята доц. д-р Александър Христов - комуникационен специалист и университетски преподавател,..

публикувано на 24.06.24 в 19:21

Български партии са за повече жени в политиката, ама на практика не го показват

Българска платформа - Европейско женско лоби проучи нагласите на гласоподаватели и представители на политически партии към участието на жените в политиката преди изборите за Европейски и национален парламент през юни 2024 г. с онлайн анкета, насочена към представители на политически партии и на гражданското общество. Изводите от анкетата..

публикувано на 24.06.24 в 18:24

Как бизнесът (да) зачита човешките права?

Отговорността на бизнеса за зачитане на човешките права ще бъде във фокуса на първия по рода си форум в България, в който ще се срещнат на едно място представители на всички заинтересовани страни – изпълнителна и законодателна власт, институции, експерти, представители на бизнеса и НПО сектора, в търсене на общи решения за по-справедливо бъдеще...

публикувано на 24.06.24 в 16:51
Н Пр.Урсула Хофтер Дзуколи (вдясно) и Ива Михайлова от посолството на Малтийския орден

30 г. дипломатически отношения на България с Малтийския орден

През 2024-та Суверенния Малтийски орден отбелязва 30 години от установяването на дипломатически отношения с Република България. По този повод в София се организира Международна конференция  "Дипломация и хоспиталиерна мисия", която ще се проведе на 27 юни (четвъртък)  от 9:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св .Климент Охридски"...

публикувано на 24.06.24 в 16:36
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Съставянето на кабинет няма да е трудно, а много трудно

Съставянето на правителство от сегашното 50-о Народно събрание няма да е трудно, а много трудно. Преговорите и консултациите не са толкова важни, колкото това, което ще се случи в самия парламент. Най-логичният вариант е кабинет с първия мандат, но засега ГЕРБ и ДПС не са осигурени с друга подкрепа. Вторият мандат (на ДПС) е почти неизпълним. С..

публикувано на 24.06.24 в 15:34