Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 13 до 17 март в клуб “Перото“

Стартиращи и утвърдени компании от агросектора в Академия “Иновации в агробизнеса“

Снимка: Радио София

Днес предаването „Радиокафе“ гостува на първото издание на Академия „Иновации в агробизнеса“, което се провежда от 13 до 17 март в клуб „Перото“. В 5-дневната програма ще бъдат представени стартиращи и утвърдени компании от агросектора, които предлагат технически и иновативни решения, както и крайни продукти от хранително-вкусовата промишленост. Те се ще срещнат и с експерти от браншови организации, клъстери и консултантски компании, за да обменят идеи и опит.

Събитието се организира от Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, Enterprise Europe Network – България, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, “Клийнтех България”, Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), AI Bulgaria, Health and LifeScience Cluster и SpinOFF Bulgaria.

„Гледаме на сектора като на нещо наистина важно за икономиката, привлекателно за младите хора, приложно поле за високотехнологични разработки. Ще бъдем тук с много млади компании, млади предприемачи. Утре целият ден е посветен на предприемачите, от гледна точка на това как те се справят и как използват потенциала си за навлизане на пазарите. В четвъртък, пак по предприемаческа линия, ПАРА представят второто издание на техния „Инкубатор“, посветен на предприемачите“, каза пред Радио София проф. Теодора Георгиева от Софийския университет.

Академията стартира с двудневно обучение за одитори на системи за управление по безопасността и качеството на храните, съгласно последните изисквания на ISO 22000:2018“.

На 15 март предстои целодневен безплатен семинар на “Клийнтех” за стартиращи компании в сферата на агрохранителните технологии и био- кръговата икономика.

Академията предвижда и поредица от медийни събития, нетуъркинг пространства, дегустации на вино, фирмени презентации, работа по водещи за страната проекти в областта на кръговата икономика и биоикономиката, уъркшопи със стартиращи бизнеси от индустриите на агро-хранителната верига, джаз вечери и т.н.

Форумът е със свободен достъп от 15 до 17 март и включва разнообразие от събития и възможности за нетуъркинг.

Радио София е медиен партньор на събитието.

Пълната програма на Академия „Иновации в агробизнеса“ можете да видите тук.

Подробности в звуковия файл.



По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има ли решения за преодоляване на демографската криза?

„Здравеопазване и образование: Възможни решения за преодоляване на демографската криза” е темата, която обединява Ротари България и различни институции. На кръгла маса днес в София, те обсъждат глобалните тенденции за задълбочаване на демографската криза и това, че България е най-засегната държава в ЕС. Пред Радио София Христо..

публикувано на 16.05.24 в 15:46

Столичната община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти

Столичната община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти и бежанци, които са настанени в София без родителите си. Местната администрация ще обезпечи услуги, свързани с отглеждането и придобиването на специфични умения от децата, докато държавата поеме издръжката за тях. В момента 12-те деца живеят в Център за настаняване от семеен тип -..

публикувано на 16.05.24 в 14:39
Благовест Георгиев

Близки на загинали в катастрофи поискаха оставката на общинския съветник Благовест Георгиев

Родители и близки на загинали на пътя поискаха общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Благовест Георгиев, който избяга от причинената от него лека катастрофа в началото на април, да напусне Столичния общински съвет.  ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на..

публикувано на 16.05.24 в 13:36

HopaSus: Технологиите като мотиватор за физическа активност на младите

Ковид пандемията накара да преосмислим много човешки дейности, тласна и образованието в дигиталната сфера. Учителите по физическа култура и спорт също се сблъскаха с безпрецедентни предизвикателства. Заедно с Румъния, Литва и Сърбия, България участва в нов проект, който прави връзка между дигиталното образование и физическата активност...

публикувано на 16.05.24 в 12:44

"Хирон" - дебютна изложба на младия фотограф Ивайло Груев

Проектът "Хирон" на документалния фотограф Ивайло Груев е вдъхновен от дълбоката връзка между конете и хората и цели да я изследва чрез силата на визуалния разказ. Връзката между конете и хората води своите корени от незапомнени времена. Благородните животни първоначално са били опитомявани за транспорт, селско стопанство или военна служба, но..

публикувано на 16.05.24 в 12:35

Столичните общински съветници от “БСП за България” искат оставката на зам.-кмета по транспорта

Кметът на София Васил Терзиев да освободи от поста зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, призоваха от Местна коалиция “БСП за България” в Столичния общински съвет. Причината е  въведената реорганизация на движение по бул. ”Патриарх Евтимий”, бул.“Фритьоф Нансен” и бул. “Витоша”, и възникналото обществено недоволство. От групата заявиха, че..

публикувано на 16.05.24 в 11:58