Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази година шеф Дарин Стойков меси и пече

Висящи козунаци за "Розовата къща"

Шеф Дарин Стойков
Снимка: Личен архив

И през тази година шеф готвач Дарин Стойков (Даро) организира кампания с т.нар. „висящи“ козунаци.

Този път инициативата е в подкрепа на „Розовата къща“.

Всеки, който иска да окаже помощ, може да поръча и плати козунак, а Даро поема ангажимента да го опече и достави.

Слушателите на Радио София знаят, но все пак в поканата си шеф готвачът припомня, че Розовата къща помага на хора със зависимости като им осигурява храна, пране, подслон през деня, всякаква помощ.

„Почти всички от техните хора са бездомници или живеят в много лоши условия, често нямат лични документи, по една или друга причина са станали жертви на измами и престъпления, но търсят помощ и искат да се променят. Нека ги зарадваме този Великден, за тях означава страшно много да знаят, че има хора, които искат да им помогнат“, смята Дарин Стойков.


Снимка: Дарин Стойков

В разговор с Христина Иванова той припомни как е започнало всичко преди 4 години. И как от втората година вече се избира конкретна кауза или адрес на получаване на помощта.

„Тежка, трудоемка и сложна е дейността и услугите на „Розовата къща“, а от държавата не получават помощ. Чухме се и се разбрахме от колко козунака имат нужда и кога да ги доставим. Трябва да знаем и да се отчетем на дарителите, ние сме сами изпълнители“, обясни готвачът.

Тази година целта е да се доставят 120 броя. 90 вече са поръчани, а голяма част са и платени, включително и от чужбина. Има още възможности за дарители.

Чуйте повече по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Главният астронавт в Axiom Space - Майкъл Лопес-Алегрия пристига в България

На 25 юни 2024 г., в София Тех Парк, ще се проведе еднодневния фестивал „Ало, Космос - Говори България 4.0“. Предвидени са - разговор с НАСА, в който ученици ще получат възможността да зададат своите въпроси, демонстрации, лекции и интерактивни преживявания и работилници. На живо, в София Тех Парк ще пристигне и бившият американски..

публикувано на 18.06.24 в 18:11

Как да се справим с горещините?

В предстоящите горещи дни на летния сезон трябва да пием повече течности, да носим дрехи от естествени материали и да каляваме организма си, съветва д-р Гергана Николова. В организма съществува терморегулация, чрез която се поддържа оптимална температура, за да работят добре всички органи. Когато навън е прекалено топло ние се..

публикувано на 18.06.24 в 17:22

Какво е важно да знаем при сключването на застрахователни полици?

Сериозните щети след градушките в много райони в страната повдигат въпроса - как да застраховаме имуществото си и земята си при природни явления, и какво е важно да знаем за процедурите на застрахователите за обезщетение при природни стихии. Събеседник по темата в предаването „Ритъмът на столицата“ е Пламен Шинов – зам.-председател на..

публикувано на 18.06.24 в 16:38

Месец май е бил най-горещият в глобален план

Месец май е бил най-горещият в глобален план откакто се води статистика. Средната световна температура за последните 12 месеца (юни 2023 г. – май 2024 г.) е най-високата в инструменталната метеорологична история, с 0,75°C над средната за периода 1991 – 2020 г. и 1,63°C над средната за прединдустриалния период 1850 – 1900 г. Световната метеорологична..

публикувано на 18.06.24 в 16:15

600 сядат на пл. "Славейков" за откриването на CULTURAMA

Шестото издание на CULTURAMA се открива този петък, на 21 юни в 18:00 часа на емблематичния столичен площад +Славейков+, на който ще бъдат осигурени 600 седящи места. След като през 2023 г. лайтмотивът беше „Птиците“, сега мотото е „ Water Live – музиката на водата!“ иподсказва достатъчно тематичната насоченост на събитията от..

публикувано на 18.06.24 в 15:47

Европейският съюз: Накъде след изборите за ЕП?

Днес се проведе конференцията “Европейският съюз: Накъде след изборите за ЕП?”, която се организира от Института за икономика и международни отношения и фондация „Фридрих Еберт“.  Специален гост на конференцията беше вицепрезидента на България г-жа Илиана Йотова. По думите й, българската позиция не е защитена на проведената вчера неформална среща в..

публикувано на 18.06.24 в 15:07

Стремим се Читалище "Братство 1869" да бъде еталон за високо качество на образование и култура

Сред важните гости в съвместния ефир на Радио София и Радио Благоевград беше Иван Андонов – председател на Народно читалище "Братство 1869", екс-председател на Общинския съвет в Кюстендил, днес общински съветник и председател на Комисията по образование, култура и духовно развитие. В разговора акцентирахме върху спорта, конкретно върху..

публикувано на 18.06.24 в 14:59