Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Lucky number Nick" с ново ЕP„Belvedere Tiburon“.

Снимка: Радио София

.

Групата "Lucky Number Nick" разказват за новoто си ЕР, предстоящото промо и свежите си нови песни Amarillo и Belvedere Tiburon.

На гости в предаването "Радиокафе" беше Ники Аламанов.

Макар да е зачената в чужбина и доскоро да разделя времето си между София, Бристъл и Понтеведра, групата се подвизава в България.

"Ние сме предимно местни, но не съвсем. Дълго време сам действах, тъй като ми беше трудно да намеря съмишленици", разказва Ники, връщайки се назад във времето. Първият басист на бандата е германецът Роберт, който и до днес остава в групата, но с друга функция, известен като "Боб Тиранозавъра", обличайки се в талисмански тиранозавърски костюм. Във времето членовете на бандата се сменят, но сегашният й състав е заедно близо 6 години, разказва Ники Аламанов. От 2018 година басист на групата е Филип Коларов, който е наполовина англичанин. Барабаните в момента се разделятмежду Александър Христов и Тони Трандев.

Гупата планира участия в България и Англия, а ето какво сподели Ники за най-новото им парче Amarillo:

"Има някои песни, които дълго ги мислиш… Amarilo просто дойде изведнъж, за 15 минути с едно изсвирване, впоследствие премина през целия процес, който отнема да завършиш една песен".

Песента е вдъхновена от филм, който разказва за трагичната случка с млад талантлив пънк музикант, прегазен от безнаказан богаташ. "За съжаление и в България подобни случки стават все по-чести, и ми се стори добър момент да пуснем песента. Не, че стремежът ми е да правим социално ангажирана музика, но е хубаво да има послание и смисъл зад това, което правиш, за да е по-стойностно", посочва музикантът.

За широката публика той поясни, че Амарило е град в Америка, където правителството складира ядрени отпадъци. Добър пример за това, как понякога е по-лесно да заметеш боклука под килима, илюстрира той.

Видеото е дело на активния до скоро член на бандата Константин Томов, а снимките са направени на скейт рампата в Грайндхаус – едно чудесно място да се усети енергията на пънк културата.

Абсолютна премиера в ефир направи и песента Belvedere Tiburon. За едноименното ЕР Ники Аламанов уточни, че това е вторият рилийз на бандата на плоча, която ще излезе на 25 юни. Песента е вдъхновена от любимия период в музиката от края на 50 и началото на 60-те години на миналия век, когато всичко е било по-стойностно в музикално отношение, докато днес има пренасищане, поясни Ники Аламанов.

Промоцията на ЕP-то Belvedere Tiburon ще се състои на 25 юни 2023 г. в Грайндхаус Скейт Клуб в София.

Как успява да съхрани удоволствието от музиката и още интересни детайли, чуйте в разговора в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софийски разкази - Старите софийски пазари

Софийски разкази - Старите софийски пазари: "В 1879 населениет вече е пораснало от почти 12 хиляди на цели 20 хиляди. Имало е множество чаршии до северната част на бул.Дондуков (днес - МС и ЦУМ), наблизо е бил и еврейският квартал. Касапската е съвпадала с района на днешния МС - крива уличка с дюкяни, пред които са били изложени части от животни...

публикувано на 29.06.24 в 15:00

Винофония на Варненско лято

Лили Големинова представя един от най-старите европейски музикални фестивали -  „Варненско лято“ . Един от скорошните му акценти с пианиста Жюлиен Жерне, както ще разберем от нея, е типично френски като съчетание: " Международният музикален фестивал „Варненско лято“ скоро ще стане на впечатляващите 100 години. Всичко започва през 1926 година, когато..

публикувано на 29.06.24 в 14:30
Гена Димитрова с Георги

Адресите на любовта - Гена Димитрова

Прочутата оперна прима Гена Димитрова среща съпруга си когато е студентка в Консерваторията и мие чиниите в мензата, за да се издържа. Тогава по-състоятелните ѝ колежки иронично се подсмихват, но именитата вокална педагожка Лиляна Жабленска им казва веднъж "Сега вие ѝ се смеете, че ви мие съдовете, а един ден може би вие ще миете нейните"...

публикувано на 29.06.24 в 13:55

Всичко започна като мечта, като илюзорен проект

Първата българска лига по електронни спортове или видеоигри се завръща със своя четвърти сезон – повече от основателя Иван Кинчев. Финалите на националната училищна е-спорт лига започват днес, след което ще станат ясни новите училищни е-спорт шампиони на България: "Това е моментът, който всички чакат - това е кулминацията, с 4 отбора, за тях е..

публикувано на 29.06.24 в 11:49

Същността на К-попа е във връзката на музикантите с феновете

Посолството на Република Корея в България съвмесно с медийната група „Seoul Shinmun“ организират 2024 K-POP COVER DANCE FESTIVAL  на 29-ти юни от 19:00 във Воения клуб в София.  Представят ни го Мун Чанг-хо - продуцент от Сеул Шинмун и основател на фестивала,  Даниел Сергилов, член на Токсик,  София Елефтериу, Посолство на Република Корея :..

публикувано на 29.06.24 в 11:27
Мария Тарашманова

С компания е винаги по-приятно

Създателката на един от най-популярните канали за пътешествия в YouTube и блогове в социалните мрежи – Ramble with Tarashmanova (в превод „Скитай с Тарашманова“) – с първата си книга за почитателите на спонтанните пътешествия – пътеводителя  „България. Скитане из рая на Земята“: "Обикалям из покрайнините. При първото ми посещение на Пирин се..

публикувано на 29.06.24 в 10:27
Иконостасът на църквата

Новата "стара" църква в Копривщица стана на 180 години

180 г. от създаването на църквата "Св. Николай" в Копривщица . Защо църква с толкова дългогодишна история е позната като „новата църква“, от Копривщица ни разказва колегата Боян Бочев: "През 1817 е създадена старата църква, но в един момент населението става над 10 000 и градът има нужда от нов храм. Неофит Рилски и жители пишат прошение към..

публикувано на 29.06.24 в 09:52