Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес между 06.00 и 10.00 часа

Пръскат срещу бълхи в столичния район “Средец“

Снимка: fb/район "Средец"

Днес в столичния район „Средец“ ще бъде извършена обработка на общински зелени площи - паркове, градини и междублокови пространства - срещу бълхи. Дезинсекцията ще се състои сутринта между 06.00 – 10.00 часа, съобщават от районната администрация.

Контролните дейности се извършват от Столичната регионална здравна инспекция, районните администрации и дирекция „Зелена система“ на Столичната община.

Третираните площи ще бъдат обозначени с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камелия Нейкова

17-те български евродепутати в новия мандат

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова обяви имената на новоизбраните 17-те български евродепутати. По азбучен ред те са: Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков от ГЕРБ-СДС Ева Майдел от ГЕРБ-СДС Елена Йончева от ДПС Емил Радев от ГЕРБ-СДС Ивайло Вълчев от ИТН Илия Лазаров от..

публикувано на 13.06.24 в 17:31

В София парното поевтинява със 7%, токът поскъпва с 2,74 на сто

Новите цени на парното и тока за бита от 1 юли бяха подложени на обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране . Предложението е за поевтиняване на топлофикационната услуга с близо 8,5% за страната. Най-сериозно намаление се очаква в Бургас - с 14%, а в Пловдив - с близо 8 на сто За София се предвижда по-ниска цена..

публикувано на 13.06.24 в 14:29

С Магдалена Малеева и Крис Клийв започват Летните литературни маршрути

Утре, 14 юни, започват новите летни литературни маршрути в София. Литературните разходки се организират от фондация "Прочети София".  Откриващото събитие е приятелски мач с участието на Магдалена Малеева, съчетан с разговор за каузите, политиките и честната игра. Гост ще бъде британският автор Крис Клийв. "Той говори за състезанието,..

публикувано на 13.06.24 в 13:45

От началото на годината директорът на “Топлофикация-София” пуснал 40 обществени поръчки за 217 млн. лв.

Емилия Ангелова, общински съветник от “Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София)”, приветства подаването на оставка на директора на “Топлофикация-София” инж. Александър Александров. “Изключително много се радваме, че г-н Александров се вслуша в нашите призиви и днес подаде оставка. Съжаляваме обаче, че това се случва след..

публикувано на 13.06.24 в 12:16
Александър Александров

Шефът на "Топлофикация София" инж. Александров е подал оставка

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" инж. Александър Александров освобождава поста си. Това става, след като лидерът на "Спаси София" Борис Бонев изнесе информация, че Александров е подписвал договори за ремонти и други дейности, които след това са се изпълнявали от фирма на жената, с която живее на семейни начала. "Взех решението да..

публикувано на 13.06.24 в 10:47

Празнуваме Възнесение Христово - Спасовден

Днес православният свят чества големия Господски празник - Възнесение Христово. На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си. 40 дни след възкресението си Христос многократно се явявал на учениците си, наставлявал ги и им разяснявал за царството Божие. При последната им среща Христос..

публикувано на 13.06.24 в 08:08

Промени в движението на Централна гара - София

От понеделник (17-и юни) ще бъдат извършени допълнителни промени в разписанието на някои влакове с цел да се облекчи натовареността на движението и маневрената дейност на Централна гара София по време на модернизацията на коловозното развитие в гарата, съобщават от БДЖ. Дейностите по ремонт на..

публикувано на 12.06.24 в 17:55