Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероника Тодорова и Веско Ешкенази със съвместно турне

Снимка: Fb/Vesko Eskhenazi

За втора година виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова е на турне с Веско Ешкенази (концертмайстор на Концертгебау оркестър Амстердам) под надслов "В света на музиката". Участието в София ще се състои на 3 август от 19 ч. в Зала "България". Подробности пред Радио София разказа Вероника Тодорова.

По думите й програмата е много пъстра и много разнообразна, както обещава и самото заглавие на проекта "В света на музиката".

"Започваме от класиците и стигаме чак до "Бохемска рапсодия" на Куин и Майкъл Джексън", допълни тя. Тодорова ще гостува и на джаз фестивала в Банско, който ще се проведе на 7 август. Тя ще бъде с нейното джаз трио, а гост музикант ще е виолончелистът от Германия Кристофър Херман.

"Аз имах възможност да се докосна до Плевенската филхармония по покана на директор Дяковски. И още в първите секунди на нашата среща с Веско усетихме искрата, която пламна между нас и, че прекрасно си партнираме като солисти. След първите минути беше ясно, че в бъдеще ще направим съвместен проект. Това беше миналата година по повод турнето на Веско Ешкенази, неговото юбилейно турне. И честно да ви кажа не сме мислили дълго програмата, защото тя се роди сама", сподели Тодорова.

Тя отбеляза, че в програмата има и солови изпълнения, в които те сами свирят на сцената.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
С Адриана Бенова

Нещо експлозивно

Катедра „Поп и джаз изкуство“ към Вокалния факултет на НМА представят концерт на джаз-формация София“ и студентите от класа по пеене на Адриана Бенова и от класа по саксофон на Апостол Апостолов в кино „Кабана“ на 9 юни от 16:30 ч. със свободен вход. Заглавието е може би подвеждащо – “What The Funk 2” – така ли е, ще разберем от разговора на Лили..

публикувано на 09.06.24 в 13:49

България гласува за Европарламент заедно с други 19 държави

Днес е вотът за Европейски парламент (ЕП) в най-много страни членки - 20, сред които и България. С него приключва и изборът на 720 евродепутати за следващите 5 години. Квотата за нашите представители е 17 души и е определена според числеността на населението. Освен в България днес за Европейски парламент се гласува в Белгия, Дания, Германия,..

публикувано на 09.06.24 в 12:35

Избирателите в "Младост" повишават активността си

В столичния район "Младост" днес се гласува в 125 секции. Преди обяд активността на гласоподавателите не е била голяма, но в момента се забелязва образуване на малки опашки пред изборните секции, предаде репортер на БНР-Радио София. Право да гласуват имат 92 879 граждани. Някои от тях, които вече са пуснали своя глас, са споделили, че..

публикувано на 09.06.24 в 12:34

В Самоков само в една секция машина е блокирала, там гласуват с бюлетини

В Самоков има 66 изборни секции. От тях една е подвижна и една е в местната болница, съобщи пред БНР-Радио София Венера Милова, секретар на общината. Само на едно място е възникнал проблем с машината и в съответната секция гласуването е продължило с хартиени бюлетини.

публикувано на 09.06.24 в 11:49
Езиците на бирата

Да търсим индивидуалността

Лили Големинова разлиства новата книга на Людмил Фотев "Езиците на бирата" и го превръща от неин уеб-редактор в гост: "Езиците на бирата" са логичното продължение на първата ми книга "Езикът на бирата" от 2009. Тогава нещата бяха като за начинаещи, после избухна крафт-революцията и тук. Честно казано, не вярвах, че нещата ще се развият толкова бързо и..

публикувано на 09.06.24 в 11:42

"Галъп": 4 % е избирателната активност към 9.00 часа

Около 4% е избирателната активност за националните избори към 9.00 часа. Тя е малко по-висока спрямо предходните избори, които се проведоха на 2 април 2023 г., когато към този час избирателната активност е била 3,6 %.  Малко по-висока е активността за европейските избори. Това съобщи Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп..

публикувано на 09.06.24 в 09:49