Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нежна грижа за децата

Снимка: Fb/кино Кабана

На 01 септември 2023 г. ще се състои събитието "Нежна грижа за здравето на най-малките". То е посветено на децата и ще се проведе в Кино Кабана, в рамките на което доказани специалисти ще предоставят ценни насоки за грижата за детето и родителите. Те ще дадат съвети как родителите да се справят с предизвикателствата на ролята на родител. Всичко това ще бъде в компанията на музика, забавни игри и изненади. Подробности по темата разказа Светлин Желев, който е един от организаторите.

"Опитали сме се да направим нещо, с което да зарадваме дечицата и майките не само от ранна детска възраст, но и деца на 5, 6, и 7 години. Събитието се казва " Нежна грижа за здравето на най-малките" и сме се опитали да комбинираме на едно място доста полезна информация. Ще има малка лекционна част от д-р Карабелова, но също така ще има и много забавления", каза той.

По думите му в първата лекция хората ще разберат много неща за храненето, хигиената, възстановяването след раждането. Майките ще научат повече за кърменето, коликите и растежа на зъбите. Освен това ще има лекции от училище за програмиране, като ще стане дума за бъдещето на образованието.

"Събитието започва някъде около 10:30 ч. и ще приключи чак към 13 ч. така, че дори някой да не може да дойде много бързо, чакаме го в Кино Кабана до обяд. Освен лекционна част и забавления ще има и много щандове на различни компании, където специалисти ще могат да консултират. Майки и татковци са добре дошли, също така имаме и паркинг за бебешки колички", отбеляза Желев.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Петров, Даниел Ненчев и проф.Александър Кьосев.

Проф. Александър Кьосев за книгата "Вера и Далавера"

В рамките на форума "Bulgaria Wants You е разговорът с проф. Александър Кьосев – директор на Културния център на Софийския университет и преподавател на поколения млади хора, завършили специалност "Съвременност и култура". В разговора участва и стажант-репортерът Георги Петров. Поводът е "Вера и Далавера", сборник с есета и анализи, простотии..

публикувано на 14.06.24 в 15:09

Artone представя новия си сингъл "Handle That"

След поредица от успешни сингли за световни лейбъли, Artone издаде нов сингъл. Пред Радио София той представи „Handle That“, който официално се появи в музикалните платформи на 31 май. В сингъла участва Trombobby като гост-музикант. „Той участва в почти всички мои проекти. В новия ми сингъл „Handle That“ взимат участие невероятни български..

публикувано на 14.06.24 в 14:05

Програмата Digitrans подпомага развитието на малките и средни предприятия у нас

По повод провеждащия се днес форум за кариера и живот в България "Bulgaria Wants You“, в предаването "Радиокафе" се срещаме с участниците в него, които предлагат свои идеи и инициативи в полза на търсещите реализация в страната ни. Борис Банчев от Launch Labs, разказа за нова инициатива в подкрепа на малки, големи и средни предприятия да..

публикувано на 14.06.24 в 13:15

Кариерни възможности на форума "София: Кариера и живот - защо в България?"

В зала 3 на Националния дворец на културата през целия ден днес (14 юни) се провежда форума „София: Кариера и живот - защо в България?“, част от кампанията Bulgaria Wants You . Посетителите имат възможността да се срещнат с вдъхновяващи лектори и с представители на над 80 компании. Те идват на събитието, за да разкажат повече за своята дейност и..

публикувано на 14.06.24 в 12:19

Жена пострада след взрив в къща в Костинброд

78-годишна жена е пострадала след взрив в къща на улица "Обиколна" в Костинброд, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ в София. Тя е получила втора степен изгаряния в областта на главата, ръцете и двата крака. Сигналът към Спешна помощ е подаден в 9:39 часа тази сутрин. Екипът е бил на мястото веднага и е транспортирал..

публикувано на 14.06.24 в 11:26

С близо 60% е намаляла популацията на бездомни кучета в София за 16 години

С изменение на Наредбата за разполагане на преместваеми обекти през 2022 г., Столичната община разрешава поставянето на кучешки и котешки колиби за безстопанствени животни, каза пред Радио София Лазар Петрунов – директор на Дирекция „Околна среда“ в Столичната община. Районните администрации дават съгласие за местата, на които могат да бъдат..

публикувано на 14.06.24 в 09:32

Дъжд и гръмотевични бури в петък, температурите падат

Днес валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, съобщиха от НИМХ. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове главно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат..

публикувано на 14.06.24 в 07:35