Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Борислав Вълов: Истината преминава през изпитания

Снимка: Личен архив

Представяме ви актьорът Борислав Вълов. Той е един от хората, които правят качествено съдържание в интернет – забавни клипове с хумористична насоченост, или пък такива, които засягат общочовешки теми. Разговорът е за отговорността към аудиторията в социалните мрежи и какво изисква тя.

"Хубаво е, че говорим за отговорността. И тук не става дума само за видео създателите или на друго съдържание, но въобще като цяло. Когато присъстваш в интернет, трябва добре да си даваш сметка, че това е глобално пространство, то е свободно използваемо и е добре да си даваме сметка какво показваме там", споделя Борислав.

По думите му за да си отговорен трябва да са налице немалко фактори – освен усет за отговорност, нужна е съвест и собствена дисциплина дори. Казва, че той самият не се страхува да носи отговорност. В социалните мрежи той е искрен, себе си е и се надява така да продължи.

"Днес не сме много сигурни кое е истина и кое не и трябва да проверяваме по няколко пъти. Самата истина преминава през изпитания и затова трябва внимателно да боравим с нея. Аз съм спокоен, защото основният инструмент, който използвам е именно истината и откровеността, която много харесвам като качество", разкрива той.

Когато си позволява да говори по тема, или да записва видео съдържание, държи да е подготвен.

"Ако наистина имам какво да кажа, ако наистина смятам, че то трябва да бъде някъде наяве и мога да застана с името си зад това, тогава създавам това съдържание", категоричен е Борислав Вълов.

В разговора ще чуете какво означават за Борислав социалните медии и какво го мотивира да създава съдържание, страстта му  в заснемането не видеа, защо се разграничава от понятието "инфлуенсър" и още куп интересни неща. 

С Борислав Вълов разговаря Крис Илиев.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Да поЧетем" на 24 май на пл. "Славейков"

За четвърта поредна година, на 24 май, на столичния пл. „Славейков“ ще се проведе фестивала „Да поЧетем“. Присъстващите ще могат да четат, да слушат, да говорят и да опознаят литературата, книгите, площада и творците, свързани с него. Пред Радио София Яна Стефанова, която е част от организаторите на събитието сподели, че пл. „Славейков“ е..

публикувано на 20.05.24 в 12:14

Размяна на книги по случай 24 май

По случай 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост предстоят редица инициативи. Една от тях е "Размяна на книги" в Банската градина в кв. Лозенец. По темата говори Иван Начев от НЧ "Мечталище 2024". Той призова всеки, който желае да донесе нова, или добре запазена книга и да си избере съответно друго заглавие...

публикувано на 20.05.24 в 12:14

Нов метод за избора в кариерното ориентиране – чрез игра

Един от най-важните компоненти на образованието в 21 век е как да се ориентираме кариерно. През годините се появяват много възможности, които да улеснят учениците, а и не само тях, в по-лесния избор за бъдеща професия. Елица Костова е създател на първата българска авторска игра за кариерно ориентиране и умения за успех. Пред Радио София тя..

публикувано на 20.05.24 в 10:09

Топло, но дъждовно начало на седмицата

Днес облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява дъжд, в отделни райони и ще прегърми. До вечерта валежите ще спират, съобщиха от НИМХ. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е на изток. Максималните  температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°. В планините облачността ще е..

публикувано на 20.05.24 в 07:35

Всички деца трябва да играят заедно

Ваня Тодорова за новото пространство на конна база "Ахил", която работи с деца със специални образователни потребности: "Мечтата ми е била да бъдем максимално полезни. Сега няма да е само конната база, аз съм ерготерапевт и сме планирали площадка, включително за деца в инвалидна количка. Има рампа да се качи да играе в съоръжение "замък"...

публикувано на 19.05.24 в 11:30
Щерион Пилидов

Сбъднатите мечти на Щерион Пилидов

Щерион Пилидов за новата си песен (но и за произхода на запомнящото му се име): "Аз съм музикант под наем, композирам за доста хора, за съжаление не остава много време за мен. Работя с Ритон, Авеню, Камелия Тодорова. Много различни стилове, това ме развива доста като музикант и човек. Започнах да се занимавам с музика на 16 г. Преди се..

публикувано на 19.05.24 в 11:09
Даниела Тошева

Обучение чрез предизвикателство

"Зелени момичета в помощ на кръговата икономика" - Даниела Тошева, член на управителния съвет на АЛДА Асосиейшън. Развива собствен бизнес в една непопулярна за жени сфера - метали. Впоследствие започва бизнес консултантска дейност в подкрепа на стартъпи и малки и средни предприятия,  занимава се с Европейски проекти като консултант. АЛДА Асосиейшън е..

публикувано на 19.05.24 в 10:45