Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 20 и 21 октомври, Терминал 2

Нетрадиционно шоу среща работодатели и желаещи да работят в авиоиндустрията

Снимка: БГНЕС

Авиокариерното шоу, което ще се проведе на Терминал 2 на летище София на 20 и 21 октомври, среща най-добрите работодатели в авиоиндустрията с желаещите да стартират кариерата си в тази сфера.

Кариерното изложение е прецедент в този си формат. На него ще бъдат представени много работни позиции и възможностите в тази сфера. Специални гости на събитието са капитан Райна Косева – една от българските жени-пилоти и Иван Марков, авиоинструтор и пилот на пътнически самолет.  

"Те ще споделят своя опит и искрено се надяваме да вдъхновят хората, които се интересуват какви са възможностите в авиоиндустрията", сподели пред БНР-Радио София Анелия Димова, от екипа на организаторите. Ще бъде представен и победителят в конкурса за есе за „Летящите хора“.

Според Димова, целта на конкурса е да популяризира авиоиндустрията и да мотивира и стимулира младите хора да работят в този сектор. За победителя има награда, както и елементи на изненада за всички участници.

Чуйте повече в разговора на Ана Попова в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Месец май е бил най-горещият в глобален план

Месец май е бил най-горещият в глобален план откакто се води статистика. Средната световна температура за последните 12 месеца (юни 2023 г. – май 2024 г.) е най-високата в инструменталната метеорологична история, с 0,75°C над средната за периода 1991 – 2020 г. и 1,63°C над средната за прединдустриалния период 1850 – 1900 г. Световната метеорологична..

публикувано на 18.06.24 в 16:15

600 сядат на пл. "Славейков" за откриването на CULTURAMA

Шестото издание на CULTURAMA се открива този петък, на 21 юни в 18:00 часа на емблематичния столичен площад +Славейков+, на който ще бъдат осигурени 600 седящи места. След като през 2023 г. лайтмотивът беше „Птиците“, сега мотото е „ Water Live – музиката на водата!“ иподсказва достатъчно тематичната насоченост на събитията от..

публикувано на 18.06.24 в 15:47

Европейският съюз: Накъде след изборите за ЕП?

Днес се проведе конференцията “Европейският съюз: Накъде след изборите за ЕП?”, която се организира от Института за икономика и международни отношения и фондация „Фридрих Еберт“.  Специален гост на конференцията беше вицепрезидента на България г-жа Илиана Йотова. По думите й, българската позиция не е защитена на проведената вчера неформална среща в..

публикувано на 18.06.24 в 15:07

Стремим се Читалище "Братство 1869" да бъде еталон за високо качество на образование и култура

Сред важните гости в съвместния ефир на Радио София и Радио Благоевград беше Иван Андонов – председател на Народно читалище "Братство 1869", екс-председател на Общинския съвет в Кюстендил, днес общински съветник и председател на Комисията по образование, култура и духовно развитие. В разговора акцентирахме върху спорта, конкретно върху..

публикувано на 18.06.24 в 14:59

Изложбата, която отделя философията от битовото

На 13 юни 2024 г. от 18:00 ч. в галерия "УниКредит Студио" (София, пл. "Св. Неделя" 7) се открива изложбата на Венета Рангелова - Things that bother me on a daily basis. (Нещата, които ме притесняват ежедневно). Създадена като типографски проект, тя цели да провокира в посетителите секунди забавяне, вглеждане навътре, размисъл върху..

публикувано на 18.06.24 в 14:53
Емил Бранчевски

Кметът на район "Илинден" отрече да има фирма в Англия

Общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София предупредиха, че кметът на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски, избран от листата на "Спаси София", може да бъде освободен от поста заради регистрирана на негово име фирма.  В понеделник в администрацията на столичния район "Илинден" е постъпило уведомление от Общинската избирателна комисия -..

публикувано на 18.06.24 в 14:24
Емануела Дюлгярска - отдел

Богата културна програма в Кюстендил през юли и август

Емануела Дюлгярска-Миланова е дамата, която е с ресор "Култура" в Община Кюстендил. Тя разказа за това как Кюстендил се готви да отпразнува ежегодния Празник на черешата със жителите и гостите на града. "Смея да кажа, че с изключително малко средства и ресурс в рекламно отношение, празникът достигна една много естествена популярност,..

публикувано на 18.06.24 в 13:32