Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тестване на ски и сноуборд екипировка на Витошко лале

Снимка: Росица Петкова

"За Витоша” #homemountain - това първо по рода си събитие ще се проведе през последния февруарски уикенд във Витоша планина.

Организаторите от един от големите сервизи за ски и сноуборд екипировка ще представят модели на ски и дъски от 2025 година на водещи брандове, които всеки, който има желание и собствени обувки ще може да пробва. Ще бъдат представени и различни продукти полезни за всеки, който се занимава със зимни спортове.

"Поканили сме и много сериозна и прогресираща фирма в производството на едни чорапи, които са изцяло български, но са известни и зад океана. Имаме една позната, която ще представи нейната био гама за козметика, която стартира от болежките на нашите спортове", разказва Николай Николов - един от организаторите на събитието. Освен това в събота, в основата на писта Витошко Лале ще бъдат представени и нови видове вакса и ускорители, които са природосъобразни.

Целта на “За Витоша” #homemountain" е не само да се изпробва нова екипировка, но и да се привлекат млади хора към тази планина и да се получи един приятен празник. Това казва Владимир Атанасов - съорганизатор, който споделя, че фокусът не е комерсиален.

Двамата сноубордисти разказват, че им е мъчно, че нашата "домашна планина" е празна, особено ако човек излезе от курорта. Споделят обаче, че младият екип на "Витоша ски" правят всичко възможно да поддържат лифтовете и пистите.

"Доста хора си мислят, че се натиска едно копче и тръгват едни ролки и въжета. Далеч не е така", разказва за работата на персонала поддържащ лифта на "Лале 2" Владимир Атанасов. Необходимо е да се размрази и почисти всичко и то в един мъглив ден, за да може на следващия - слънчев всичко да работи", добавя Николай Николов.

И двамата помнят времената, в които са работели влековете "Спас", "Боби" и "Заека" и "Витошко лале" не е била единствената писта в района.

"Като деца сме правили рекорди колко пъти ще се пуснем по "Стената" и това са над 40 пускания или 50. Яли сме си на "паничката" сандвича, докато се движим нагоре, за да не губим време", спомня си с умиление Николай Николов.

Надеждата на организаторите е да върнат децата на Витоша.

Повече за събитието “За Витоша” #homemountain чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без увеличение за работещите в детското здравеопазване

С доклада за актуализирането на бюджета на Столичната община за тази година трябваше да бъде осигурено увеличение на заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. Точката обаче отпадна от днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) и така вече трети месец работещите в ясли, детски градини, училищни кабинети, комплексите..

публикувано на 13.06.24 в 15:32
Анна Николова с героинята си в ръце

Комиксът "Каси" - с намигване към детството и скрито послание

В предаването "Радиокафе“ се срещаме с Анна Николова - млад артист, художник, търсач на любопитното, илюстратор на авторски проект - първия ѝ комикс "Каси". "Завършила съм Художествената академия в София със специалност „Графика“. Винаги съм се интересувала от комиксите като графично средство за изобразяване на истории. Било ми е изключително..

публикувано на 13.06.24 в 15:14

От "Алианц Арена" преди началото на Европейското първенство по футбол

Броени часове остават до началото на Европейското първенство по футбол в Германия (14 юни до 14 юли) . Журналисти и оператори от БНТ вече са настанени и попиват атмосферата, подгрявана от спортни звезди и фенове. По програма първият мач между отборите на Германия и Шотландия ще се играе на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен . "Вчера..

публикувано на 13.06.24 в 14:25

Три нови български пиеси в 13-ото издание на формата ПроТекст 13

13-ото издание на платформата за съвременна драматургия и нови театрални практики ПроТекст 13 организира пърформанс-четения на три непоказвани досега български пиеси. Първите две пърформанс-четения ще се състоят на 21 и 27 юни в София и ще завършат на 6 юли в Казанлък. Автори на селектираните тази година пиеси са Оля Стоянова, Теодора..

публикувано на 13.06.24 в 13:55

Театърът в полза на литературата и децата

Деца с увреден слух могат по-лесно да бъдат увлечени от литературата, благодарение на проекта "Изиграй ми приказка" , реализиран от Фондация "Арт бюро", режисьорът Анна Данкова, младежи от театралния департамент на НБУ и корпоративни партньори. Проектът предвижда разработване на 6 театрализирани версии на класически детски романи и..

публикувано на 13.06.24 в 12:25

Медицинските специалисти в детското здравеопазване в София отново остават без пари

С доклада за актуализирането на бюджета на Столичната община за тази година трябваше да бъде осигурено увеличение на заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. Актуализацията на бюджета обаче отпадна от днешното заседание на Столичния общински съвет. Въпреки че през март, след поредица от срещи с кмета Васил Терзиев и..

публикувано на 13.06.24 в 11:59

Надежда Бобчева: Отчуждаването на частните имоти в парковете е наш приоритет

Изработен е инвестиционен проект и са издадени всички разрешителни за подмяна на осветлението в парк "Заимов", каза пред Радио София зам.-кметът по екология на Столичната община Надежда Бобчева. „Истината е, че осветлението в парк „Заимов“ не е в добро състояние. Ние, на практика, сме готови. Подготвена е цялата документация за обществената..

публикувано на 13.06.24 в 10:31