Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред КНСБ поставят венци за загиналите от трудови злополуки

Снимка: БГНЕС

От 9:30 ч. КНСБ и представители на социалните партньори ще отдадат почит пред паметта на загиналите при трудови злополуки работници. Ще бъдат поднесени венци пред мемориалната плоча, поставена пред сградата на конфедерацията в София.

От 10 ч. в зала "Европа" ще бъдат връчени годишните награди, с които КНСБ отличава работодателите, постигнали добри резултати за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Тази година на 28-ми април - Международен ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки и професионални болести работници, а също и Световен ден за здравословен и безопасен труд - световната синдикална общност ще насочи вниманието към необходимостта от действия за справяне с климатичните рискове за работниците.

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 200 души се включиха в шествието на т. нар. Безсмъртен полк в София

Около 200 души се включиха у нас в шествието на т. нар. Безсмъртен полк, което се провежда всяка година на 9 май по инициатива на Русия. Въпреки забраната от Столичната община те проведоха шествието.  Президентът Румен Радев поздрави лично участниците в инициативата.  "Историята не трябва да се забравя. Тука сме хора, които повечето от тях..

публикувано на 09.05.24 в 14:55

Район "Възраждане" празнува с куклен театър, кино под небето и концерт

Столичният район "Възраждане" ще отбележи своя празник на 11 май (събота) от 11:00 часа. В поканата на кмета Станислав Илиев се казва, че предстои официален концерт и специална програма, подготвена от талантливите деца на района и гост-изпълнители. Спектакълът ще включва музика, танци и изненади. Мястото на празничната програма..

публикувано на 09.05.24 в 14:35

Столичната община помага на софиянци с информация за изборите на 9 юни

От днес на  уеб страницата на Столичната община  може да се откриете актуална информация, свързана с предстоящите избори за Европейски парламент и Народно събрание, които ще се проведат на 9 юни 2024 година . Там са обобщени основните въпроси, които могат да възникнат преди и в самия ден на изборите . "Така ще помогнем на всеки..

публикувано на 09.05.24 в 13:04

Васил Терзиев защити новата организация на движение в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация на движение в центъра на София. Няколко дни в района на бул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „Патриарх Евтимий“ има протести заради изграждане на велоалея. Живеещите са недоволни от премахването на част от паркоместата. Заради решението Европейския център за транспортни политики..

публикувано на 09.05.24 в 12:47

1 196 806 души е населението на София, по данни на НСИ

46 от всички 257 града в страната са увеличили населението си миналата година, пет от тях са областни центрове. Това показват на данните на текущата демографска статистика на Националния статистически институт (НСИ) към 31 декември 2023 г., сравнени с данни от 22-а година. Областните центрове, които увеличават жителите си, са Варна, Велико..

публикувано на 09.05.24 в 11:06

Най-голямата частна пенсионноосигурителна компания увеличава с процент всички плащания

Най-голямата частна пенсионноосигурителна компания у нас отчита, че за трета поредна година увеличава всички пожизнени и разсрочени пенсионни плащания на своите клиенти, и то с процент по-висок от годишната инфлация. От началото на следващата 2025-а година за първи път в пенсионната сфера в България ще се въведе многофункционален софтуер, който..

публикувано на 09.05.24 в 10:41
Къщата, в която е живял Иван Гешов

Пожар горя в къщата на Иван Гешов

Пожар горя тази сутрин в къщата на бившия министър-председател Иван Гешов на бул. "Патриарх Евтимий" в столицата. Сигналът е получен в пожарната в 7 часа, на мястото са изпратени два екипа, които са потушили огъня. Къщата, която е паметник на културата, и преди е била опустошавана от пожар. Министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 09.05.24 в 10:15