Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на "Топлофикация София" инж. Александров е подал оставка

Александър Александров
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" инж. Александър Александров освобождава поста си. Това става, след като лидерът на "Спаси София" Борис Бонев изнесе информация, че Александров е подписвал договори за ремонти и други дейности, които след това са се изпълнявали от фирма на жената, с която живее на семейни начала.

"Взех решението да се оттегля от поста изпълнителен директор на "Топлофикация София" ЕАД, тъй като не желая да бъда повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета ми и целят да поставят под съмнение професионалната ми експертиза и етика", пише в позицията на Александър Александров.

През последните 5 години "Топлофикация София" ЕАД направи няколко големи стъпки в посока дигитализиране на процеси, които я приближиха до модерните ютилити компании в сектора. Работихме успешно по внедряване на съвременна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и управление на топлопреносната мрежа, посочва той.

Александров напомня и факта, че през последните 5 години броят на клиентите на дружеството се е увеличил над 15 хиляди. Към топлопреносната мрежа са присъединени 585 нови сгради и в резултат на това трасето бе увеличено с над 24 км. 

Александър Александров беше избран за директор на столичната "Топлофикация" в мандата на миналия Общински съвет - по предложение и с гласовете на ГЕРБ, и с мнозинството на коалицията ВМРО - "Атака".

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът окончателно спря новата организация на движението по бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий"

ВАС окончателно спря новата организация на движението в центъра на София - по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен", съобщиха от пресцентъра на институцията. Висшите магистрати оставиха в сила решението на Административен съд София град, в което се посочва, че трябва да бъдат безусловно прекратени действията,..

публикувано на 20.06.24 в 14:20

От БЧК раздават вода за пиене на 2 места в София

Във връзка с очакваните високи температури, днес и утре (20 и 21 юни)  доброволци на  Столичната организация на БЧК ще раздават безплатно бутилирана минерална вода в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч. в два специално обособени пункта: НДК - входа срещу бул. „Витоша“ и изхода на метрото, и в градинката срещу Софийския..

публикувано на 20.06.24 в 10:23
Снимката е илюстративна

Академия за родители в "Пирогов"

Поради силен интерес болница "Пирогов" обявява още една дата, на която ще проведе следваща лятна Академия за родители "Първа помощ за малките герои".  Болница "Пирогов" отваря врати - Академия за родители "Първа помощ за малките герои" Тази неделя, 23 юни не може да обхване всички желаещ, ето защо на 6 юли, събота в 9 часа сутринта, ще се..

публикувано на 20.06.24 в 08:24
Балконът може да ви помогне за намаляване на сметките

Празник на слънцето във "Факултета"

Три работилници за деца – музикална, за хип-хоп , водена от рапъра Жлъч, за рисуване на графити , водена от известния графити артист Константин Кръстев-Костура и занимания по брейк танци са включени в днешната програма, с която ще се проведе празник на слънцето в квартал "Факултета" , съобщават организаторите от "Грийнпийс" – България,..

публикувано на 20.06.24 в 07:40

Преобразяват подлеза под бул. "Цариградско шосе" на спирка ж.к. "Изток"

Съвместна инициатива между районната администрация на „Изгрев“, Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Фондация ФЕБ ще преобрази пешеходният подлез под бул. „Цариградско шосе“ на спирка ж.к. „Изток“, съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев. „Незаконните постройки в подлеза вече са разчистени, в момента се..

публикувано на 19.06.24 в 17:15

Инспектори разясняват защо не бива да се паркира в зелени площи

С цел предотвратяване на паркирането в зелени площи Столичният инспекторат обяви инициатива "Аз не паркирам в зелените площи" . От днес започна раздаване на флаери на територията на цялата Столична община . Екипите на инспектората ще припомнят отговорностите на гражданите и забранителните разпоредби относно паркирането в зелените площи ,..

публикувано на 19.06.24 в 15:16
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май.

Шествие в памет на Ани и Явор в София

Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата" организира шествие в подкрепа на семействата на убитите на пътя Ани и Явор. То ще започне от 12.30 часа на ул. "Черковна" в София. Шествието има три основни цели – да се отправи апел за справедлива присъда, да се изрази подкрепа за родителите на загиналите Ани и Явор, както и да се..

публикувано на 19.06.24 в 10:19