"Досега нещата се движат в желаната посока, гласуването на сънародниците в подкрепа на българската кандидатура е в сила до 25 юни", посочи той.
"Моето влюбване в испанската кухня и конкретно паелята датира отпреди 25 години. При първото ми посещение в Испания през 2000 година, тогава за първи път имах възможност да опитам, да видя и да се запозная отблизо с традиционното испанско ястие. Оттогава насам нещата се развиха доста бурно, имах възможност да готвя с испански готвачи, гостувах на испански семейства, които ме научиха да приготвям испанска паеля по класически семеен тип", разкри Николай Тодорав-Ник пред БНР-Радио София.
По думите му съществува разлика и в произнасянето на името на ястието, но по-важни са визията, съдържанието и рецептите за приготвянето му.
"Всъщност, това е едно ястие за приятели, което в Испания се приготвя обикновено в събота, неделя и през празнични дни, през така наречените фиести, които са характерен начин за забавление, които се провеждат с роднини и големи групи хора, по улици, села, градове, дори и национални такива", разказа Ник.
И допълни, че тя се приготвя обикновено в голям тиган, или тава, която представлява кръгъл съд с четири или шест дръжки в зависимост от размера. Майсторство и предизвикателство е да се готви паеля за повече от 5-6 души.
"Това ме изкуши и така започнах да я приготвям през годините – намерих и закупих подходящо оборудване и започнах на практика да готвя за приятели, фестивали, различни работилници, демонстрации и тук в България."
По-късно е факт и собственият му ресторант, където паелята е в основата на менюто.
Тайната на вкусната паеля е в нейната коричка, така наречения сокарат, обясни още Николай Тодоров-Ник
"Това действително е важен елемент за добре приготвена паеля, тя се получава по естествен начин, ако бъдат спазени всички правила в приготвянето на ястието, там е тънкостта и тайните за доброто ѝ приготвяне. Подправките, които се използват не са толкова много, основата е шафранът. Оттам нататък всичко е свързано с последователността при смесването на продуктите", уточни той.
Състезанието „World Paella Day Cup 2024“ изисква всеки от участниците да представи свой прочит на испанската паеля. Сънародникът ни също има своя авторска рецепта, при това с продукти, които могат да бъдат намерени само в България.
На финала ще бъдат допуснати десет от участниците, от 10 различни държави.
"В момента на финала сме 44 претендента, от 25 държави . Ще бъда благодарен на всеки, който е готов да подкрепи представянето ми", каза още Ник.
Можете да дадете своя вот тук.
Можете да похапнете вкусна паеля приготвена лично от него. Чуйте къде от разговора на Алекс Илиева в звуковия файл.
Спенс започва със съспенс жертва ли е или не, като баща, разделен с детето си. "Искаме съдиите да могат да отсъждат споделено родителство. Дано някой баща нещо да не изперка." Има ли креативен хейт Спенс? "За майката на детето няма да кажа никога нищо лошо, но за майка ѝ, мога да я разчекна на кръст." Трябва ли да се слушат песни на госта? Ще бъде ли..
В последния работен ден от седмицата, гост в предаването "Форум“ е кметът на София Васил Терзиев. Заедно с водещия Константин Лавсов, се спряха на следните теми: - Кризата с боклука в "Люлин" и "Красно село". "Софекострой" може да поеме почистването на двата района - Големите проекти в Столичната община - "Топлофикация" - горещият..
Организацията WIN (Независими лейбъли на света) е организатор на годишната конференция WINCON, в рамките на която се провеждат дискусии и срещи между музиканти от целия свят. Тази година домакин на срещата е София. “Асоциацията на алтернативните артисти в Нова Зеландия е дружество с идеална цел за независими лейбъли и за артисти, които сами се..
Младежката организация Сдружение "РЕД“ постави 10 детски фигури на 5 опасни кръстовища в столицата. Целта на инициативата "София - град за децата“ е да привлече вниманието на институциите и широката общественост към проблемите на пътната безопасност, да се повиши превенцията на ПТП и да бъде подобрено качеството на пътната маркировка в града...
Всяка година през октомври в гр. Копривщица се провежда Празникът на копришкия брабой. Тази година той ще се проведе на 18 октомври (събота). Фестивалът е свързан с производителите на картофи и се организира всяка година от 2018 година досега. Отглеждането на картофи, наричани в Копривщица бръбой, наред с животновъдството, е основен поминък на..
Правителството на малцинството съществува благодарение на подкрепата на "ДПС-Ново начало", коментира пред Радио София политологът и преподавател по политически комуникации доц. Иво Инджов. "Факт е, самият Пеевски на няколко пъти през последната половин година дава да се разбере, че той общува с министрите, с министър-председателя, едва ли не..
За четвърти път се провежда "LOOK - Ecology and Technology" - ежегоден международен проект, който съчетава съвременно изкуство, нови технологии и екологични теми. Инициативата стимулира създаването на нови художествени произведения, като предоставя поле за диалог между автори от различни поколения и култури. Основната цел на фестивала е..