Янев е инфлуенсър, който поддържа темата за изкуствения интелект, тъй като тя е много нашумяла.
"В интерес на истината не са много колегите, които споделят по този начин съдържание. Реално всяко едно видео показва различен инструмент, изкуствен интелект как да си създадем музика, как да се оправим профилната снимка за социалните мрежи, как да си направим уеб-сайт и всякакви такива неща. И видях, че хората доста им харесва и много се ангажират, особено, като им кажа, че е безплатно. Ако нещо е безплатно - всички са там", сподели Янев.
По думите му TikTok е автентична платформа, която много хора изтриват, но алгоритъмът може да се обучава. Янев посочи, че освен шеги излиза и полезно съдържание.
"Реално за мен TikTok е извор на вдъхновения. Другата мрежа е Linkedin. Слушателите знаят, че това си е социална професионална мрежа", сподели той.
Как се поддържа такъв канал? Сумирано, рафинирано и споделено. Какво усилие коства това?
"Истината е, че ние в момента живеем все повече в ерата на личните брандове. Аз искам да помогна на аудиторията, искам да я науча на нещо, и това за мен е чудесен личен бранд. Няма да крия, отнема си време, имаш етап, в който разучаваш идеи и разглеждаш", каза Янев.
Как би се променила журналистиката в контекста на дигиталната среда и по отношение на истината?
"По отношение на истината за съжаление няма нещо универсално, което да помогне на слушателите. Важно е всеки един от нас да търси истината в нещата, които следва. В момента в социалните мрежи е много редно в много неща да се съмняваме", отбеляза той. И добави, че трябва да имаме много "набито око" по отношение на информацията, която консумираме.
Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.
С нас е поетесата, радио и телевизионен журналист Виктория Катранова: "Аз съм невероятен оптимист. Първите ми журналистически изяви бяха като студент, сътрудник в БНР - детските и младежки предавания, после Предаване за столицата. Срещнах се с доста интересни хора, от които научих много неща. Когато минавам покрай БНР сърцето ми бие по-бързо. Освен..
Златна Костова е журналист, когото повечето познават като преводач - достатъчно е да кажете "дубрютру", за да се разбере словотворчеството ѝ, в случая в култовия сериал на ВВС "Ало, ало": "Както винаги предизвикателствата пред журналиста и преводача стават все по-големи заради навлизането на ИИ. Но преводачите на художествени произведения не са..
Ралица Мавродиева ни обяснява каква болест е цьолиакията: "Част съм от Асоциацията цьолиакия и майка на дете с цьолиакия. Това е автоимунно заболяване за цял живот, това е реакция към протеина на глутена. При прием на глутен се засяга лигавицата на тънкото черво. Тялото не се храни. Симптомите често се бъркат с други заболявания. Изследванията са..
Народната певица Руслана Аспарухова от „Мистерията на българските гласове“ ни разказва за очакванията ѝ за годината, които идва и за нещата, през които е преминала: "На всекиму да се случват все хубави неща. Много непринудено и по-детски чисто се присъединих към репетициите, на които ни покани един диригент в малките класове. И до ден-днешен обичам..
На 25 януари 2025 година, Българско национално радио отбелязва 90 години от издаването на Указ номер 25, подписан от Цар Борис III. С тази наредба-закон радиоразпръскването в България става държавна собственост. Тази дата се възприема за начало на професионалното радио в България: Запис от разговор с инж. Симов ни предостави друг емблематичен..
Велизар Пеев и шоколадената фабрика са в центъра на нашия интерес днес: На 7.11.1901, Велизар Пеев отваря врати първата шоколадова фабрика в България. Какаовите зърна се внасят от Латинска Америка. Първият уред за разбъркване на шоколадовата смес му се изпраща от самия Линдт. На шоколада не пише, че е произведен в България. Защо, както и к акви са..
Днес ще ви раздипля патетичната любовна история на поетите Екатерина Ненчева, Пейо Яворов и Дора Габе. В Легендите на София съм разказвала и за тримата, но днес ще разкрия кой в кого е бил влюбен. И понеже за Екатерина Ненчева, първата българска писателка дръзнала да вплете в стихове любовните си пориви, се знае сравнително малко, отделям повече..