Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 17 до 27 юли

Фестивалът "София Моно" в парка на Военната академия "Георги С. Раковски"

От 17 до 27 юли,  в парка на Военната академия "Георги С. Раковски" ще се проведе фестивала "София Моно". Жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на летни театрални вечери. Спектаклите в програмата, изградени върху литературни творби, ще се играят на открита сцена.

Спектакълът по текстове на Чудомир "Нашенец“ ще открие фестивала. Автор и изпълнител е Мариус Куркински, който празнува 30 години на театралната сцена.

18 юли, "Аз, Сизиф" по "Митът за Сизиф" на Албер Камю. Режисьор и драматург на постановката: Веселка Кунчева. В ролята: Стефан Додуров

19 юли, "Свободно падащи истории" – авторски спектакъл на писателката и журналистка Мария Касимова-Моасе

20 юли, "Място, наречено Другаде" по пиесата на Яна Борисова. Режисьор: Димитър Коцев-Шошо. В ролите: Боряна Братоева, Петър Антонов

23 юли, "Морфин" по Михаил Булгаков. Режисьор: Кристина Беломорска. В ролята: Петър Петров – Перо

24 юли, "Сапунена фантазия" - детски театрален миниспектакъл с режисьор Михаела Тюлева. В ролята: Коле Китанов

25 юли, "Боже мой" по текст на Теа Денолюбова, вдъхновен от романа "Жажда" на Амели Нотомб. Сценична версия и постановка: Стоян Радев. В ролята: Христо Мутафчиев


По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращи с три повода се събраха пред сградата на Столичната община

Жители на Княжево излязоха на протест пред сградата на Столичната община срещу затворените алеи към Витоша. Към тях се присъединиха и протестиращи от ул. "Опълченска" и от бул. "Патриарх Евтимий". Жителите на "Княжево" искат свободен достъп до Витоша и да не бъдат заграждани алеите. Според един от участниците в протеста алеите са прекъснати, вече..

публикувано на 22.08.24 в 19:24
Пръскане на зелени площи срещу кърлежи

В район "Средец" започва повторно пръскане срещу кърлежи и комари

От края на август в район „Средец“ започва повторна обработка на междублокови пространства, паркове и градини срещу комари, кърлежи и гризачи, съобщиха от районната администрация. Изпълнителите предварително ще обозначават с табели третираните терени за вида обработка. Ще бъдат изписани използвания препарат, карантинен период, фирмата..

публикувано на 22.08.24 в 15:15

Започва реновиране на пътната маркировка и пешеходните пътеки в София

Започва обновяване на пътна маркировка и пешеходни пътеки в София. Столичната община завишава значително изискванията към изпълнителите на дейността . "Приоритетно дейностите по обновяване започват с пешеходните пътеки до детските градини и училищата, които искаме да възстановим по-скоро. Паралелно с тях ще се изпълнява маркировка на..

публикувано на 22.08.24 в 12:03
Димитър Главчев

Президентът реши: Главчев продължава да е премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Управителят на БНБ отказа да оглави служебен..

публикувано на 22.08.24 в 10:30

Аптекар в София е намушкан с нож, нападателят е заловен

57-годишен криминално проявен нападна и намушка с нож служител в аптека на бул. "Шипченски проход" в София. След светкавични действия на Първо районно управление на СДВР нападателят е задържан. Нападението е станало след скандал между двамата. Нападателят с множество криминални регистрации, осъждан и е лежал ефективни присъди. В момента..

публикувано на 21.08.24 в 18:45

Изложба в Националната галерия в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете Днипро, Лвов, Полтава и Одеса. Произведенията са спасени от зоната на военните действия с помощта на..

публикувано на 21.08.24 в 15:44
Стопкадър от срещата

Борисов обяви, че има нова кауза - да се улесни движението на автомобили в София

В пряко включване по фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че има нова кауза - да се улесни движението на автомобили в София. Това става главна цел на столичната организация, съобщи Борисов като нарисува план пред бившия кмет Йорданка Фандъкова: "Ние искаме това! Другите могат да искат вътрешен министър, други - да искат външен министър. Ние..

публикувано на 21.08.24 в 12:47