Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови протести пред БНБ и Министерския съвет

2
Снимка: БГНЕС

Случващото се с Корпоративна търговска банка изведе на протест пред БНБ около стотина души.

Протестът тази вечер е под надслов "Bank with me" и беше организиран във фейсбук. Повечето хора са участвали и в протестите срещу правителството на премиера Орешарски.

Демонстрантите заявиха, че случилото се с КТБ е заради корупцията в страната и заради това, че срещу нея нищо не се прави.

В цял свят има корупция, но само у нас има търпимост към нея. Не сме съгласни държавата да плаща чужди дългове и да влиза в свръхдефицит, заради чужди грешки и интереси, казаха протестиращи.

Паралелно с протеста пред БНБ, пред Министерския съвет се провежда демонстрация срещу правителството.

Напрежение няма. Има засилено полицейско присъствие, а движението в района се осъществява за момента нормално.

Протестиращите коментираха още:

В момента сме пред БНБ с много хора, за да си изразим отношението към особено дълбокото пропадане на инвестиционното равнище, което застрашава вече и най-сигурните и фундаментални основи на обществото и не може да остане без отговор.

Това, което се случва от действията на институциите, които все повече губят всякакъв авторитет и институционалност и отиват към обслужване на поръчки на кой, не може да остане без отговор. 

Тук сме се събрали пред Българска народна банка, заради същите причини, поради които се събираме от една точно определена дата миналата година, с цел оставка на правителството, прозрачност, функциониране на всички институции в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия