Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат оставката на директора на "Топлофикация - София" заради КТБ

Общинските съветници от БСП поскаха оставката на директора на "Топлофикация - София". Аргументът е, че парите на дружеството са депозирани в Корпоративна търговска банка.

Съветникът Гергана Алексова настоя да бъде обяснено кой е решил това:

Всички пари на "Топлофикация - София" ли са в КТБ? Ако цялата възможно оперативна сума е депозирана в КТБ, как се гарантира функционирането на дружеството, неговото разплащане с подизпълнители, оперативната цена на дружеството, както и заплатите? Искаме оставката на изпълнителния директор на "Топлофикация - София" да бъде депозирана веднага и да бъде гласувана от Столичния общински съвет още на сесията в четвъртък.

Общинарите от БСП твърдят също, че павилионите пред бившето кино "Изток" в столицата са отдадени под наем с лобистки договор, който ощетява финансово Столичната община. Срокът на договора е изтекъл в края на юни и все още няма яснота какво ще се прави от тук нататък.

Според Милка Христова площта на павилионите е увеличена неправомерно, разположението им на площад "Радой Ралин" противоречи на общия устройствен план и търговските обекти развиват дейност, за която нямат право:

Пици, гащи, бельо, цветя, пръстени. Защо като няколко институции са искали прекратяване на договора и премахване на павилионите, сега не са предприети никакви действия от Столична община? Защо години наред Столична община счита, че е нормално да получава по 4 506 лева месечно, при условие че наемателят продава всички 21 обекта на значително по-високи цени. Кой ще носи отговорност за фрапантната безстопанственост на Столична община по отношение на пропуснатите доходи и най-важното, какви действия от тук нататък ще предприеме Столична община по повод на доказано незаконните павилиони?


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!