Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Стара Загора гласува забрана за ограждане на имоти в "Бедечка"

Снимка: община Стара Загора

Общинските съветници на Стара Загора гласуваха временна забрана за 3 години за ограждане на имоти в кв. "Бедечка". Те дадоха и разрешение за изработване на проект за регулация и изменение на Плана за застрояване за територията на "Бедечка". 
Вносител на двете предложения беше кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който пожела да не се спекулира с темата и уточни:
"На юг от Августа Траяна ние не унищожаваме никаква растителност и зеленина в тази част. Общинският съвет взима сега тези решения, натоварва Общината с бъдещи разходи за обезщетение на собствениците, парично или със замяна на други имоти, които трябва да им бъдат предоставени като обезщетение. Същото искам да кажа и за северната част, където взимаме решение да се запази като зелена площ, че собствениците трябва да бъдат обезщетени".
Съветниците подкрепиха и предложението за предварително съгласие и разрешване на изработването на проекта за подробен устройствен план. Плътността за застрояване ще е 30 процента, озеленяване 50 процента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!