Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора условна присъда за д-р Иван Вуцов

Районен съд – Стара Загора осъди старозагорския медик, че е упражнявал лекарска професия без да е придобил нужната правоспособност

Старозагорският районен съд наложи едно общо наказание от две години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 100 лева за 61-годишния д-р Иван Вуцов, съобщиха от съда.

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която призна подсъдимия за виновен в това, че в периода от 10.05.2004 г. до 30.09.2015 г., в гр.Стара Загора, е упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - практикувал професията лекар по специалност „Кардиология“, като е осъществявал дейност в два вида лечебни заведения – в заведение за извънболнична специализирана медицинска помощ, в изпълнение на сключени договори с НЗОК, и в лечебни заведения за болнична помощ, по силата на сключени трудови договори с лечебни заведения в гр.Стара Загора, без да е придобил по установения ред правоспособност за тази специалност. За извършеното престъпление съдебният състав на Районен съд – Стара Загора му наложи наказания от една година лишаване от свобода, чието изпълнение отложи за срок от три години, и глоба в размер на 100 лева. Припомняме, че по това обвинение вече е била постановена присъда от Районния съд.Тя обаче бе изцяло отменена от въззивните съдии и делото бе върнато на първа инстанция за ново разглеждане от друг съдебен състав, който постанови настоящата присъда.   

Така присъденото наказание се групира с наказанието, наложено на д-р Вуцов за извършено от него документно престъпление през периода от 11.06.2010 г. до 27.12.2013 год. През това време подсъдимият съзнателно се ползвал от преправен официален документ за придобита специалност „Кардиология“. За деянието си той бе осъден, с влязла в сила присъда през 2018 год., на две години лишаване от свобода, чието изпълнение се отложи за срок от четири години.

След групирането на наказанията по двете присъди се стигна и до определеното едно общо наказание.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Старозагорка даде над 5000 лв. на телефонни измамници

С над 5000 лв. се раздели старозагорка след като стана жертва на телефонна измама.  На 03.07.2024 г. в Първо РУ - Стара Загора се е явила 65-годишна жена от гр. Стара Загора, която заявила, че на 02.07.2024 г. е получила обаждане по интернет приложение..

публикувано на 04.07.24 в 12:06

Двама в болница след скандал в Паничерево

На 03.07.2024 г., в 15:10 ч., в РУ - Казанлък е получено съобщение от ФСМП - Гурково за приети две лица с порезни рани.  На място е установено, че в с. Паничерево, общ. Гурково, след възникнал скандал, 51-годишен мъж е нанесъл порезна рана в областта..

публикувано на 04.07.24 в 11:47

Назначен е управител на новосъздаденото общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“

Със Заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, за ръководител на общинското предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ е назначен проф. Генко Гешев, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.  Предприятието бе подкрепено, с пълно мнозинство,..

публикувано на 04.07.24 в 11:39

Областният съвет на БСП в Стара Загора декларира подкрепа към новото партийно ръководство

Областният съвет на БСП-Стара Загора изрази пълна подкрепа на действията, предприети от новото ръководство, начело с и.ф. председател Атанас Зафиров и единодействието с всички идейни течения в БСП, както и с левите политически формации. Новият курс към..

публикувано на 04.07.24 в 11:29

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Марица" при "Капитан Андреево"

Ограничено е движението по магистрала "Марица" при пътен възел "Капитан Андреево" в посока ГКПП "Капитан Андреево" поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по пътните връзки на пътния възел и се регулира от..

публикувано на 04.07.24 в 10:03

Старозагорски фармацевти излязоха на мълчалив протест

Около 20 фармацевти се събраха на протест пред Здравната каса в Стара Загора тази сутрин. Те са срещу предложеното изменение на Наредба 4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. С надписи „справедливост и..

публикувано на 04.07.24 в 10:00

200 дка предимно широколистни гори са изгорели в Старозагорско

Около 200 дка предимно широколистни гори са изгорели при пожари от началото на този пожароопасен сезон на територията на Държавното горско стопанство в Стара Загора. "През миналата седмица при пожар в село Помощшник на територията на нашето..

публикувано на 04.07.24 в 09:54

Почти без валежи и по-топло време днес

Днес ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно Рило-Родопската област, ще има валежи, в отделни райони придружени от..

публикувано на 04.07.24 в 06:15

Смениха областните управители на Стара Загора и Ямбол

С решение на правителството са назначени седем нови областни управители – на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол , като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността, информират от пресцентъра на..

публикувано на 03.07.24 в 18:51
Стадион

Засилен граждански контрол върху случващото се в ПФК "Берое" обсъждаха на среща в Община Стара Загора

Първите консенсусни стъпки за преодоляване на кризата в Детско-юношеската школа на „Берое“ набелязаха на среща днес всички заинтересовани страни. На разговора в зала 2 на Община Стара Загора, който се проведе по покана на кмета Живко Тодоров,..

публикувано на 03.07.24 в 17:30