Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха група, занимавала се с разпространение на наркотици в сeло Дъбово

Снимка: Pixabay

Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, сключено между петимата обвиняеми, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитниците им.

По силата на същото всеки един от 18-годишните близнаци Т. К. и Я. К. ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от по три години, което е отложено за максималния изпитателен срок от пет години, съобщават от Окръжен съд - Стара Загора.

Майката на 18-годишнитните младежи – С. Д. на 38 години, получи наказание „лишаване от свобода“ в размер на две години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, както и глоба в размер на 10 000 лева.

Съдът наложи на 51- годишния П. К. наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, както и глоба в размер на 25 000 лева.

На 65-годишния К. Д. бе наложено наказание от три години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 10 000 лева.

За всяко извършено от обвиняемите престъпление им бе наложено отделно наказание, като със споразумението, съгласно закона, е определено те да търпят едно общо, а именно най-тежкото от тях.

Пред Окръжен съд – Стара Загора всички обвиняеми се признаваха за виновни по повдигнатите им обвинения.

За Т. К., Я. К., С. Д. и К. Д. е повдигнато обвинение за това, че са участвали в организирана престъпна група, като групата е създадена с користна цел (получаване на доходи от престъпна дейност) и с цел да вършат престъпления – държане и разпространение на наркотични вещества, както и отглеждане на растения от рода на конопа. Обвиняемият П. К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че в посочения период е образувал и ръководил организираната престъпна група, както и за държане и разпространение на наркотични вещества, а също и за отглеждане на растения от рода на конопа. Засетите растенията от рода на конопа и сухата растителна маса са открити на различни места – дворно място и къщи, находящи се в село Дъбово, Старозагорска област.

От наложените  общи наказание ще бъде приспаднато времето, през което обвиняемите са били с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дни на водородната електромобилност се провеждат в Стара Загира

От днес до сряда Стара Загора е център на водородната електромобилност. Жителите на града имат възможност да се повозят безплатно на водороден автобус и да тестват първия в България водороден автомобил.  Събитието се организира от Българската..

публикувано на 24.06.24 в 16:40

За 1 работен ден: Директорът на социалната служба в Ямбол бе възстановен на работа и веднага уволнен

Само един работен ден е изкарал възстановеният на поста си от съда директор на Регионална служба „Социално подпомагане” – Ямбол Калоян Калиманов. Той бе върнат на заеманата от него длъжност, след като Върховният административен съд постанови, че..

публикувано на 24.06.24 в 16:40

Младежи от Стара Загора зарадваха децата от Центровете за настаняване от семеен тип

Активните млади старозагорци, членове на Съвета на младите омбудсмани и Младежки общински съвет, посветиха съботния ден – 22 юни,  на  децата от Центровете за настаняване от семеен тип и  реализираха  инициативата "С усмивка в Зоопарка". Събитието бе под..

публикувано на 24.06.24 в 16:34

Факултет „Техника и технологии" бе удостоен с наградата на Ямбол за празника на града

С  наградата на Ямбол по повод празника на града - Свети дух тази година  бе  удостоен Факултет „Техника и технологии" при Тракийски университет – Стара Загора за значителен принос в развитието на града. Факултетът е единственото висше училище в град..

публикувано на 24.06.24 в 16:16

Над 500 кандидат-студенти се явиха на изпита по биология в Тракийския университет

Повече от 500 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на редовния изпит по биология в Тракийски университет, който се проведе днес. Традиционно висок остава интересът към този изпит, който е вход за следните специалности : Медицина, Ветеринарна..

публикувано на 24.06.24 в 13:53

Пожарът в Сакар се разраства

Пожарът между селата Изворово, Дрипчево и Черепово се разраства и вече обхваща 5 000 декара. Пожарът е низов. Там пламъците са в широколистна гора. На място гасят 10 екипа огнеборци. На помощ на пожарникарите са и горски служители. Втория пожар в Сакар,..

обновено на 24.06.24 в 13:48

Хасково празнува Еньовден с песни, танци и народни обичаи

Празникът на билките и здравето - Еньовден дойде в Хасково с веселие и празнични танци. В прохладата на парк Кенана „Магията на Еньовден” започна с ритуал по минаване под Еньовденския венец, направен с любов от 77 ½ билки и цветя за здраве и благодат...

публикувано на 24.06.24 в 13:42

Къща изгоря в Котел, в землището на с.Кортен са унищожени 340дка бадемови насаждения

Къща изгоря в гр. Котел, но няма пострадали, съобщиха от полицията в Сливен. За периода от 21 юни до днес екипите на пожарната в Сливенска област са се отзовали на 24 сигнала. Един от сигналите е бил недействителен.  Сигналът за горящата къща е подаден в..

публикувано на 24.06.24 в 11:35

Близо 130 млн. лв. за саниране в Стара Загора и 10 въглищни общини

Стартира процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност", финансирана по Програма „Развитие на регионите" 2021 - 2027 г. Предстои среща, организирана от Община Стара..

публикувано на 24.06.24 в 11:15
Бойко Борисов

Борисов при Радев: На практика няма как да се състави правителство

В 09.00 часа започнаха консултациите на президента с представители на ГЕРБ-СДС. Президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов направиха кратък анализ на ниската избирателна активност на проведените на 9-и юни избори. В началото на срещата..

обновено на 24.06.24 в 09:59