Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При отменени, закъснели полети или загубен багаж - какво да правим

Снимка: Ани Петрова

Над 1/3 са жалбите в Европейския потребителски център, свързани с потребителските права при пътуване със самолет и най-често касаят отменени или закъснели полети, загубен багаж, това каза за Радио Стара Загора директорът Соня Спасова. 

По традиция сигналите и оплакванията ще се повишат в тази част на годината – декември е най-интензивният месец за пътуване със самолет, заради празниците.

Какво е най-важно да си подсигурим, за да ни е безпроблемно пътуването или ако се натъкнем на проблеми как да си търсим правата, можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора започва авариен ремонт на път

Аварийно ще бъдат отстранени всички нарушения в асфалта на пътя между паметника „Бранителите на Стара Загора“ и Околовръстното в посока на Гробищния парк. Това съобщи днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Устройство на..

публикувано на 17.05.24 в 13:40

Над 100 курсисти от ЦСПП в Казанлък положиха клетва

Над 100 курсисти, преминали успешно подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък, положиха клетва като служители на Министерството на вътрешните работи. Официалната церемония, провела се в парк „Розариум“ в Града на..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

По своя светъл път пое журналистът и общественик Росица Въльовска

Напусна ни едно от най-талантливите и остри пера на старозагорската журналистика - Росица Въльовска. Трудно е да пишеш в минало време за човек, който остава завинаги сред нас със скъпите спомени, откровените разговори и журналистически..

публикувано на 17.05.24 в 13:35

Янко Янков моли ОИК да го освободи предсрочно като общински съветник, става журналист

Условно осъденият за купуване на гласове общински съветник от Стара Загора Янко Янков сам ще подаде оставката си като заседател в местния парламент ако Общинската избирателна комисия не прекрати предсрочно пълномощията му. „Аз моля ОИК днес в..

публикувано на 17.05.24 в 11:37

Калин Стоянов: Било е отнето предимството на автомобила на НСО

До момента е установено по безспорен начин, че другият автомобил, а не този на НСО, в който е пътувал Кирил Петков е отнел предимство. Това коментира в Казанлък  министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Министър Стоянов отказа да коментира..

публикувано на 17.05.24 в 11:30

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по БЕЛ в Старозагорско

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по български език и литература в област Стара Загора. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Общо 2248 бяха подадените заявления за..

публикувано на 17.05.24 в 09:46

Таван 15% надценка на хляба не може да се отрази на крайната цена

И тази седмица няма промяна в тенденцията потребителската кошница в абсолютен размер да е на стойност 97лв, уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на ДКСБТ. Той допълни, че се поддържа разлика спрямо цените от миналата година с..

публикувано на 17.05.24 в 09:15

По изпитен вариант 15 по БЕЛ пишат зрелостници

Общо 2248 са учениците от област Стара Загора, заявили желание да се явят на държавни зрелостни изпити, съобщи началникът на регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Днес се провежда първата задължителната матура - по български..

публикувано на 17.05.24 в 08:56

Ямболското село Бояджик отбелязва 148 години от Бояджишкия бунт

В ямболското село Бояджик днес ще отбележат 148 години от Бояджишкото клане. При потушаването на Априлското въстание на 17.05.1876 г. по заповед на Шевкет паша селото е разграбено и опожарено... Останала  да стърчи само черната кула на местната църква,..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В Тракийския университет ще бъде официално открит Международния форум SIMUL+

В 9,00 часа в заседателната зала на ректората на Тракийски университет ще бъде открит официално Международния форум SIMUL+, организиран съвместно от Тракийски университет – Стара Загора и Министерство на регионалното развитие на Саксония с подкрепата..

публикувано на 17.05.24 в 07:52