Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В навечерието на студентския празник:

Тракийски университет награди над 200 възпитаници

Над 200 възпитаници на Тракийския университет бяха отличени с грамоти на официална церемония по Награждаване на изявени студенти. Те бяха номинирани в следните категории: пълни отличници; отличен успех; научноизследователска дейност; активност по програма Еразъм+ и високи спортни постижения.

Събитието беше открито с приветствие от ректора проф. Добри Ярков: „Искам да имате самочувствие, че учите в Тракийския университет – университет, който надкрачи границите на България и на Европа, а имиджът му вече е на желан и уважаван партньор в целия свят. Това се дължи на вас, а ние сме вашият двигател. Аз съм изключително удовлетворен, че виждам тази зала пълна с млади и успели хора – това ме кара да работя още по-активно за просперитета на Тракийския университет. Нашите основи стълба са – престиж, просперитет, партньорство. Желая Ви да бъдете здрави, веселете се, празнувайте, и продължавайте да учите и да надграждате, защото вие сте бъдещите лидери на България."

Проф. Ярков връчи лично грамотите на 23-мата пълни отличници, които са представители на специалностите „Ветеринарна медицина", „Медицина", „Предучилищна и начална училищна педагогика", „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн", „Начална училищна педагогика с чужд език", „Бизнесикономика", „Софтуерно инженерство", „Технология на храните", „Протезист, ортезист и ортопедист".

82-ма студенти бяха наградени за отличен успех от заместник-ректора по учебна и информационна дейност проф. Нели Грозева.

Доц. Дарина Заимова – заместник-ректор по научната и международна дейност награди с грамоти близо 100 студенти в категориите Научноизследователска дейност и Проявена активност по програма „Еразъм+" през акад. 2022-2023 г. и издигане престижа на Тракийски университет. В категорията Научноизследователска дейност имаше и 3 колективни награди:

Колективна награда за студенти от специалност „Лекарски асистент", Медицински факултет – за участие в организационния комитет и представяне  в Първа Национална конференция на лекарските асистенти в България 19 и 20 октомври 2023 г. в гр. Стара Загора и  Участие в проект за научен форум НФ 1 /2023 на тема: " Първа Национална конференция на лекарските асистенти в България и кръгла маса с мото „С отговорност за бъдещето на професията Лекарски асистент"";


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Расте разликата в заплащането между мъже и жени

Леко повишаване на разликата в заплащането между мъже и жени отчитат последните данни на Националния статистически институт. Според тях през 2022 г. тя е в размер от 12,6%. Въпреки това разликата в заплащането у нас е по-ниска от средната в..

публикувано на 28.02.24 в 09:04

Тодор Гондов: Легендите за Вълчан войвода са много, но той е бил поборник и защитник на българщината

"Вълчан войвода е реална личност, родом в Странджа в едно селище на река Резовска в днешна Турция. Това село отдавна не съществува на картата на нашата съседна държава. Сведенията сочат, че той е роден около 1776 година и първо е бил пастир в родното си..

публикувано на 23.02.24 в 09:32

Първан Симеонов: Борисов се колебае дали да тръгне към нови избори

Очаквано беше преговорите между участниците в управляващата некоалиция покрай ротацията да доведат до проблеми между ПП-ДБ и ГЕРБ. Какъвто и да беше текстът на предложения от Продължаваме промяната меморандум, щеше да има негативна реакция от..

публикувано на 22.02.24 в 15:14

Първо участие на българските младежки делегати в централата на ООН в Ню Йорк

Успешно приключи участието на българските младежки делегати към ООН с мандат 2023/2024 г. Александър Янев и Коста Каракашян  се прибраха от 62-рата сесия на Комисията по социално развитие към Икономическия и социален съвет на ООН.  Това..

публикувано на 20.02.24 в 16:57
Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Ще продължа да работя за това ВМРО да е в основата на силен десен съюз

Конгресът на ВМРО върна на поста председател на партията дългогодишния лидер Красимир Каракачанов. Той победи в гласуването евродепутата Ангел Джамбазки. Пред Радио Стара Загора Д жамбазки коментира, че двамата имат различни виждания за бъдещето на..

публикувано на 20.02.24 в 16:20

Планински спасител: Движете се по зимната маркировка в планините

За опасност от лавини в планините, предупреди Светослав Генков, началник на отряд към Планинска спасителна служба –Ловеч. За Радио Стара Загора той обясни, че у нас потенциално опасните склонове за лавини са с наклон на терена около 45° градуса..

обновено на 17.02.24 в 08:44
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Евентуален политически проект на президента ще продължи вредното говорене на БСП и "Възраждане"

Ротацията вероятно ще се случи и България ще има нов министър-председател през следващия месец. Дори това обаче по някаква причина да не се случи, ремонт на кабинета със сигурност ще има. Това прогнозира в ефира на Радио Стара Загора политологът..

публикувано на 16.02.24 в 15:01

В България все още има много енергия за изкуство

Световно признатата маестра Николета Конти ще дирижира спектакъла на операта "Бохеми" тази вечер (16.02.) в Държавна опера Стара Загора, от 19:00 ч. Концертиращ пианист или една от най-успешните жени диригенти в наши дни?  Маестра Николета Конти не..

публикувано на 16.02.24 в 08:05
Богдан Милчев

Богдан Милчев: Не е важно колко са камерите за скорост, а къде са поставени

Не е важно колко камери за скорост ще има в страната, важно е да бъдат насочени усилията към местата с висока концентрация на произшествия. Това коментира за Радио Стара Загора Богдан Милчев от Института за пътна безопасност по повод новите 20..

публикувано на 15.02.24 в 09:05

Психолог: Много малко хора обичат себе си

Любовта към себе ни позволява да се приемем неподправени, с всичките си добри и лоши страни. Това е процес на привързаност и грижа, на приемане и уважение към собствените си граници и нужди. Това обясни за  Радио Стара Загора психологът Яна..

публикувано на 14.02.24 в 15:54