Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлъчиха общински съветник от "Спаси Хасково"

Снимка: Христо Христов

След едва четири заседания на общинския съвет в Хасково, се разпадна групата съветници на „Спаси Хасково“. 

Членове на групата поискаха оставката на бившия зам.-областен управител – Мартин Узунов, тъй като на последното заседание на местния парламент е гласувал заедно с ГЕРБ и ДПС и в противоречие на взетото колективно решение от формацията.

Днес на пресконференция от „Спаси Хасково“ се разграничиха от действията на Мартин Узунов. Той също присъства на пресконференцията и обяви, че ще се съобрази с решението на групата, но засега няма да напуска поста си в местния парламент и ще остане независим съветник за няколко заседания, за да изчисти името си.

Ако Мартин Узунов напусне групата на „Спаси Хасково“, то тя ще се разпадне, тъй като остават само двама представители в общинския съвет.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково

Започна строителството на спортен комплекс в Хасково

Първа копка на нов спортен комплекс беше направена днес в Хасково. Съоръжението ще се намира до плувния басейн в града и трябва да бъде изградено за 180 дни.  1 900 000 лв ще струва проектът, обяви при началото на дейностите кметът Станислав Дечев...

публикувано на 07.10.24 в 15:02

Адвокатите настояват НС да се събере извънредно заради спорно вето

Национална конференция на адвокати в Стара Загора  се обяви срещу ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за адвокатурата.  Висшият адвокатски съвет и председателите на адвокатските колегии в страната настояват 50-ото НС да бъде свикано..

публикувано на 07.10.24 в 14:47

Епархийска конференция се провежда в Стара Загора

Обща епархийска конференция на всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия се провежда - днес и утре в Стара Загора. Началото на форумът поостави свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, който започна с думи..

публикувано на 07.10.24 в 13:41

Земеделски стопани на среща с двама министри заради забавяне на украинската помощ

Вторият транш по т.нар. „украинска помощ“ за земеделския сектор в България все още не е разплатен. Седмица след крайния срок, 30 септември, представители на браншови организации ще се срещнат с министрите на финансите и земеделието. На този обаче..

публикувано на 07.10.24 в 13:36

Спад в търсенето на дървата за отопление

Складовете, предлагащи дърва за огрев в Стара Загора, са пълни със стока, но купувачи няма – това установи репортерската ни проверка. Все по-малко хора избират твърдото гориво като начин за отопление през зимата, което изправя пред фалит този вид..

публикувано на 07.10.24 в 13:24

Блъснаха възрастна жена на пешеходна пътека в Сливен

Възрастна жена е била ударена на пешеходна пътека от лек автомобил тази сутрин на булевард „Георги Данчев" в Сливен. От полицията информираха, че жената е откарана в болницата с фактура на крака, без опасност за живота. Началникът на..

публикувано на 07.10.24 в 13:07

250 хил. туристи са посетили Павел баня

От началото на годината до сега са регистрирани 250 000 нощувки в местата за настаняване в Павел баня. Това стана ясно след работната среща на кмета на Общината Иса Бесоолу, местните хотелиери и представители на МВР. В момента в павелбанските..

публикувано на 07.10.24 в 11:35

17-годишен загина след удар с мотор в дърво в Харманлийско

17-годишно момче загина след като се блъсна в дърво с мотоциклета си край харманлийското село Остър камък, съобщават от полицията. Установено е, че мотоциклетът е бил управляван от младежа, който няма книжка. Движил се е по общински път от с. Остър камък..

публикувано на 07.10.24 в 11:27

Нападнаха младежи в центъра на Стара Загора

На 04.10.2024г., в 21:20ч. полицейски екип на Първо РУ е изпратен на сигнал от Оперативна дежурна част, в централната част на Стара Загора, където лица от мъжки пол нападнали младеж и девойка на по 19 години. При извършен обход в района на..

публикувано на 07.10.24 в 11:20

Млада жена почина в болница след тежка катастрофа край Павел баня

Пътен инцидент между два автомобила стана в късния следобед вчера на пътя Карлово – Казанлък на разклона за Павел баня .  Ударили са се л.а."Фолксваген", управляван от 20-годишна жена, и л.а."Волво", управляван от 55-годишен мъж. Водачката  е била..

публикувано на 07.10.24 в 11:09