Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавният куклен театър в Сливен с нова премиера

2
Снимка: интернет

Държавният куклен театър в Сливен ще зарадва приятелите си с нова премиера на 14-ти април от 11 ч. 

Актьорите ни предлагат да погледнем на живота на възрастните през очите на децата и да разберем какво се случва, когато детските мечти се сливат с реалността, с новата си постановка „Ако бях голям“.

Драматизацията и режисурата са на Елза Лалева, сценографията  и куклите на  Мартина Варийска, а музиката на  Владимир Джамбазов. Ще помечтаем по детски и ще видим света на големите с участието на актьорите  Василена Чернаева, Виктория Иванова и Димо Савов

Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“ -  Сливен

Представлението „Ако бях голям“ привлича вниманието на деца  и възрастни, разкривайки чаровната пътека на детските мечти към големия свят, а главният герой е смел малчуган, който мечтае за големи приключения.

Основната идея на произведението е, че всяко дете, независимо от възрастта си, има своите големи мечти и желания. Чрез вълшебни кукли и оригинална сценография, малките зрители  ще се потапят в света на въображението и вероятно ще се запитат как би изглеждал живота им, ако бяха големи.

Със забавното чувство за хумор на режисьора Елза Лалева и актьорите ще ви представят  срещата между детската наивност и света на възрастните.

„Ако бях голям“ разказва историята на един малък герой и ни провокира да се замислим за взаимоотношенията между деца и възрастни и ни отвежда на едно пътуване из света на фантазията и мечтите.

Не пропускайте това вълнуващо представление, което ни припомня, че във всеки от нас се крие едно малко дете, което бърза „да бъде голям“ !

В звуковия файл чуйте какво сподели режисьорът на спектакъла Елза Лалева:



По публикацията работи: Кристина Русева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Нощта на музеите премина при голям интерес в Стара Загора

Над 2 хиляди души са посетили музейните обекти в съботната вечер в Стара Загора. Това съобщи Петър Калчев, директор на Регионален исторически музей Стара Загора. В Нощта на музеите деца са участвали в творчески ателиета, уточни директорът на..

публикувано на 20.05.24 в 16:43

Шествие и редица събития в Стара Загора за празничния 24 май

Отворени за безплатно посещение ще бъдат Художествена галерия - Стара Загора, РИМ - Стара Загора и Музей „Неолитни жилища” По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се..

публикувано на 20.05.24 в 15:10

Млади звезди покоряват сцената на Jazzфест 2024 в Стара Загора

Наситена ще бъде програмата и на тазгодишния Jazzфест, който се провежда под липите през месец юни. Акцент в нея са  родните изпълнители и старозагорското младежко участие в лицето на Националното училище за сценични и музикални изкуства "Христина..

публикувано на 20.05.24 в 12:55

"Трубадур" на сцената на Старозагорската опера на 23 май

Държавна опера-Стара Загора представя на 23 май от 19.00 часа спектакъла на операта „Трубадур” от Джузепе Верди! Една завладяваща история, забулена в тайнственост и драматични обрати с чудесните изпълнители на главните роли Александър Крунев..

публикувано на 20.05.24 в 11:39
Валери Славчев - фронтмен на група

40 години група Хоризонт: Ние сме заедно и в живота, и в музиката

Валери Славчев е рок музикант, композитор, вокалист, китарист, автор на текстове, автор на маслена живопис (живописец), преди 3 години издаде и роман - "Няма време, трябва да се обичаме", не на последно място и фронтмен на група „Хоризонт“. А поводите..

публикувано на 19.05.24 в 09:50

Музей "Чудомир" посреща гости с богата програма в Европейската нощ на музеите

Литературно-художествен музей “Чудомир”, Казанлък, отново се включва в най-значимата общоевропейска музейна изява - "Европейска нощ на музеите". Тази година програмата, подготвена от културната институция   включва изложба, базар, филмов маратон и..

публикувано на 17.05.24 в 12:32
Музей

"Избори" - Представителна експозиция на Художествена галерия - Казанлък

Тази вечер от 18.00 часа в Художествена галерия, гр. Казанлък ще бъде открита постоянна експозиция – „Избори“. Тя презентира повече от 120 автори с почти 250 творби от богатата колекция на културната институция и е своеобразно пътешествие, чийто..

публикувано на 17.05.24 в 12:12

Мира Нико представя тази вечер „Отвъд честта и чувствата"

Писателката Мира Нико ще представи тази вечер в Стара Загора романа си за съвременна Япония „Отвъд честта и чувствата". Събитието ще се проведе от 18:30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.   Сюжетът представя семейна сага, обещание между..

публикувано на 16.05.24 в 16:36

Старозагорският куклен театър се завърна със специална награда от Нови Сад

Старозагорският куклен театър се връща от Нови Сад със специална награда за многостранна актьорска изява на Любомир Желев за спектакъла „ХОТЕЛ“ на Международния театрален фестивал за деца и младежи. „Тази уникална награда отбелязва..

обновено на 16.05.24 в 12:20
Ямбол

Ямбол с богата програма в Европейската нощ на музеите

На 18 май, събота, Община Ямбол се присъединява към Европейската нощ на музеите с нощна програма във всичките си музеи и галерии. Безистенът, Музеят на бойната слава, Регионалният исторически музей, Етнографската къща и Художествена галерия..

публикувано на 16.05.24 в 08:40