Детският хор на БНР и „Софийски солисти“ с Великденски концерт на 31 март

Детският хор на БНР и Камерен ансамбъл "Софийски солисти" подготвят изключително музикално преживяване в навечерието на Великденските празници. "Стабат матер" на Перголези ще изпълнят заедно двата водещи състава на 31 март от 19.00 ч. в Аулата на..

обновено на 31.03.23 в 09:56

Рахманинов 150 – голяма годишнина с Радиосимфониците, Марк Кадин и Андрей Гугнин

На 31 март, дeн преди рождения ден на Сергей Рахманинов, Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще отбележат 150-годишнината на великия композитор, чийто юбилей широко се чества в целия свят. Концертът на Радиосимфониците бе..

обновено на 31.03.23 в 09:55

В изборния ден - БНР с дигитално студио с първите резултати и анализи

Как ще гласува България на предсрочните избори за 49-ия парламент и ще бъде ли намерен изход от политическата криза: на 2 април отговорите ще бъдат в ефира на "Хоризонт" и в дигиталните платформи на БНР. В деня на изборите информационният лидер..

публикувано на 30.03.23 в 11:15
Милен Митев и Милена Димитрова

Милен Митев: Сирак Скитник създава визията за Радиото като територия на свободата и търсенето на истината

Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на Обществения съвет на медията Милена Димитрова се поклониха на гроба на Сирак Скитник по повод 80-годишнината от смъртта му. Те поднесоха цветя на паметника на първия главен уредник на..

публикувано на 24.03.23 в 12:43
Соня Йончева в

"Норма" със Соня Йончева ще излъчи пряко от Метрополитън опера програма "Христо Ботев" на 25 март

"Норма" със Соня Йончева в главната роля ще излъчи пряко от " Метрополитън опера " в Ню Йорк програма " Христо Ботев " на БНР на 25 март, събота, от 18.00 ч. българско време. Слушателите у нас ще имат възможността да чуят сопраното в толкова..

публикувано на 22.03.23 в 14:38

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

Васил Делиев ще дирижира Биг Бенда на БНР в концерт, посветен на 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - дългогодишен диригент на състава, пианист, аранжор и композитор, създал стотици български хитове. На този празник Биг бендът ще посвети..

публикувано на 22.03.23 в 08:00

Радиосимфониците и Виви Василева заедно на Мартенски музикални дни на 20 март

След огромния фурор в зала "България" на 10 март, Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Марк Кадин и виртуозната перкусионистка Виви Василева ще бъдат гости на фестивала „Мартенски музикални дни“ в гр. Русе. На 20 март..

публикувано на 19.03.23 в 17:22

Вселената на Рахманинов със Симфоничния оркестър на БНР

На 31 март, в навечерието на рождения ден на Сергей Рахманинов, Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще отбележат 150-годишнината на великия композитор, чийто юбилей широко се чества в целия свят. Програмата е..

публикувано на 18.03.23 в 19:15

Отличие за Екипа за проверки на факти на БНР от Асоциацията на българските авиопревозвачи

 Екипът за проверка на факти на Българското национално радио получи колективна награда от Асоциацията на българските авиопревозвачи за усилията си за утвърждаване на по-добра медийна среда.  На церемонията по награждаването беше отбелязано, че..

публикувано на 17.03.23 в 07:09
Акад. Георги Чернев и Милен Митев

Портрет на Сирак Скитник дари акад. Георги Чернев на Българското национално радио

Портрет на Сирак Скитник дари акад. Георги Чернев на Българското национално радио. Дарението беше връчено от автора дни след датата, на която се отбелязаха 80 години от смъртта на големия интелектуалец, художник, писател, публицист, пръв..

публикувано на 15.03.23 в 16:10