Структурни звена

Даниела Късовска - Програмен директор на БНР

Даниела Късовска повече от 20 години се занимава с журналистика, като всичките от тях са в програма „Хоризонт” на БНР. 

Присъединява се като стажант към сутрешния екип на „Хоризонт” и през следващите години минава през почти всички професионални нива в програмата - политически репортер, редактор в новините, редактор на седмичното обзорно политическо предаване „Неделя 150”, заместник главен редактор на програма „Хоризонт” и ръководител на репортерите и кореспондентите на програмата, и.д. директор на програма „Хоризонт”.

Магистър по журналистика, завършила СУ „Св. Климент Охридски” като дипломант по радиожурналистика на проф. Веселин Димитров.

Приоритет в работата ѝ са утвърждаването на най-високите професионални стандарти, които издигат обществената мисия на БНР, също и дигиталният напредък на радиото.

Тел.: 02 9336 571 
e-mail: program.director@bnr.bg


Даниела Якова - директор на програма „Хоризонт“

Завършва българска филология и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и специализира „Радиомениджмънт“ в Центъра за развитие на медиите.

Работи в Българското национално радио от 1993 година, като преминава през всички етапи на професионалното израстване от дежурен на телефон през репортер, новинар и редактор до водещ.

Била е отговорен редактор на „Нощен блок“ и „Съботно-неделни предавания“. От 2001 година е водещ на предаването „12+3“. Авторското ѝ предаване „Рано в неделя“ стартира преди повече от 20 години, като през 2011 година става носител на наградата „Сирак Скитник“.

Тел.: 02 9336 447
e-mail: horizont.director@bnr.bg


Кин Стоянов - директор на програма "Христо Ботев"

Журналист с дългогодишен опит във всички жанрове на журналистиката. 

Бил е редактор в сп. „Смяна“ и в. „Улицата – Ла Страда“, заместник-главен редактор на сп. „Български журналист“ и на в. „Демокрация“", главен редактор и основател на в. „Щастливец“, който списват заедно с Радой Ралин и Борис Димовски. 

От 1998 г. до 2000 г. е член на Програмния съвет на БНТ, а от 2001 г. до 2007 г. на Обществения съвет на БНР. 

През 2005 г. създава авторската рубрика с политическа сатира „Люти чушки“ към предаването „Отзвук“ по ТВ7, а през 2006 г. става сценарист и продуцент на предаването „Нашите 15 минути“, пак по ТВ7 – първият формат в българския ефир, посветен на хората с увреждания в България. 

През 2007 г., заедно с колегата си Емил Янев – екип „Инфохолици“ създават цяла програмна линия в програма „Радио София“. Предаванията им: „Часът на инфохолиците“, „Риалити роман“, „Трамвай по желание“ и „Различният до мен“ са носители на редица национални и международни медийни награди. 

От 2019 г. и до момента Кин Стоянов е редактор в направление „Социални медии“ към дирекция „Дигитални програми“ на БНР. 

Автор е на три книги – „Ориентиране в обстановката“, сборник с фейлетони, изд. „Библиотека Стършел“, „Камъчета за късмет“, роман, изд. „Народна младеж“ и мемоарния колаж, посветен на Алеко Константинов „Гражданинът Щастливец“, изд. УИ „Св. Климент Охридски“.

Тел.: 02 9336 456 
e-mail: hristobotev.director@bnr.bg


Антония Енева - директор на Радио София

По образование магистър по българска филология, Антония Енева започва своята кариера на радиожурналист през 1997 г., като репортер и водещ на нощни блокове в Радио Варна. През годините в морската ни столица е била водещ на сутрешни и следобедни информационни програми, новинарски емисии, обзорни предавания, както и на две авторски уикенд предавания. Освен радиоводещ, тя е била ръководител на направление "Програма" и ръководител на направление "Реклама и връзки с обществеността".

Консултант е по проекти в областта на медиите и рекламата. Притежава опит в организацията и реализацията на различни медийни събития, международни фестивали и конкурси.

През 2017 година се присъединява към екипа на Радио София, където работи като отговорен и главен редактор.

Д