Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тя е експерт с над 20-годишен опит в журналистиката и връзките с обществеността

Катя Василева ще отговаря за развитието на комуникациите на БНР

Катя Василева е разпознаваем глас от ефира на Радио София, водещ на предаването "Ритъмът на столицата". Създател и водещ на отличения два пъти подред с PR Приз 2021 и 2022 за комуникационен проект на медия "257 podcast".

Тя има дългогодишен професионален опит в интегрираните комуникации, включително стратегическо планиране и реализация на PR и рекламни кампании, изграждане на брандове, публични и кризисни комуникации, връзки с институции, организация на събития.

Работи по мащабни проекти на водещата музикално-продуцентска компания "Monte Music". Повече от 20 години е част от комуникационния екип на Международния София Филм Фест. От 2009 до 2016 г. е главен експерт "Маркетинг" в дирекция "Реклама, маркетинг и издателска дейност" на БНР.  Била е PR на Българския спортен тотализатор, а преди това е част от екипа на "Жокер медиа".

От учебната 2021/2022 Катя Василева е лектор в магистърската програма "Финанси, инвестиции и финтех" в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", където води дисциплината "Бизнес етикет и мултикултурна комуникация".

Приоритетите в нейната работа ще бъдат утвърждаването на имиджа на БНР като медията с най-висока степен на обществено доверие, водеща културна и образователна институция.

"Приемам новото си амплоа като кауза. Като журналист в БНР и професионалист в сферата на комуникациите за мен е важно да направя още по-видими усилията и работата на хората, създаващи съдържанието, на което обществото вярва", казва Катя Василева.

"Признанието за пета поредна година, че сме медията с най-висока степен на обществено доверие, според проучването на института „Ройтерс“ показва, че държим безкомпромисно високо нивото на нашия професионализъм и редакционни стандарти, и че изпълняваме нашата функция да поднасяме пълна, достоверна и качествена информация. Да бъдем близо до нашата аудитория от всяка точка във всички комуникационни канали.

БНР сме хората, които го правим. Искам да запозная всички с тези хора, с процесите отвътре, новите продукти, които създаваме, каузите, в които вярваме, за да сме общественото радио и в новото дигитално време", допълва тя.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!