Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятелството продължава: Радио Благоевград на 50

С изложба на преподавателите по изобразително изкуство от ЮЗУ „Неофит Рилски“, продължават инициативите, посветени на 50-годишнината на БНР-Радио Благоевград. През следващите 30 дни произведенията ще бъдат част от експозицията в Арт салона на регионалната медия.

„Учителят споделя със своите ученици“ - така директорът на Радио Благоевград, Рина Далева, обвърза днешното откриване на изложбата с мотото на честванията на половинвековния юбилей, „Споделено с приятели“.

Във времето на високите технологии и материалния свят, духовното израстване е от изключително значение. Оформянето на естетически критерии сред подрастващите пък е важна задача, както за образователната система, така и за медийния сектор, каза Рина Далева, която откри изложбата.

В момента обществото ни се нуждае освен от задълбочаване на връзката образование – наука – бизнес, но и от получаване на достоверна и обективна информация. Такава е основната роля на обществената медия, каквато е и БНР – Радио Благоевград. А оценката за правилната посока са именно подобни дългогодишни сътрудничества, каквито затвърждаваме с ЮЗУ „Неофит Рилски“, подчерта още Рина Далева.









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия