Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ритъмът на Балканите" ще завладее зала "България" на 2 юни

| обновено на 30.05.23 в 13:52

"Ритъмът на Бълканите", най-обичаният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, ще завладее зала „България“ на 2 юни, петък, от 19.30 ч.

Димитър Христов

За своите седем издания "Ритъмът на Балканите" доказа, че е един от най-успешните проекти на Оркестъра за народна музика на БНР. С рекорден интерес и гледаемост в социалните мрежи, това е концертът, който е на път да се превърне и в едно от най-очакваните ежегодни събития изобщо на Балканите. Концертната му програма винаги предлага атрактивни музиканти, понякога редки инструменти, непознати по нашите земи, вихрени и темпераментни пиеси, характеризиращи различните национални музикални традиции.

Оркестър за народна музика

В осмото издание на "Ритъмът на Балканите", което съвпада с празничната 70-годишнина  на Оркестъра за народна музика на БНР, ще гостуват едни от най-колоритните балкански музиканти, участвали през изминалите години: Ана-Мария и Мариян Мексикану (вокал и акордеон) от Румъния, Сократис Синопулос (лира) и Хайг Язджиян (уд и вокал) от Гърция, Деря Тюркан (кеменче) и Хакан Гюнгюр (канун) от Турция, Стефче Стойковски (зурна) и Благойче Трайковски (кларинет) от Северна Македония и Даница Кръстич (вокал) от Сърбия.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, на касата в зала "България" и в мрежата на Ивентим.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия