TUTTO VERDI с Кирил Манолов, Павел Балев и Красимира Стоянова

Блестящият баритон Кирил Манолов ще представи дебютния си албум " Tutto Virdi " с концерт с участието на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио на 24 юни, събота, от 19.00 часа в зала "България" . На диригентския пулт ще е..

публикувано на 16.06.23 в 15:01

Документална изложба в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" представя творчеството на Сирак Скитник

Документалната изложба "Творец, роден с тайната за изкуството. 140 години от рождението на Сирак Скитник" беше открита в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Събитието е част от инициативите, с които Българското национално радио почита..

обновено на 14.06.23 в 15:35
Милен Митев и Димитър Димитров

Българското национално радио и Университетът за национално и световно стопанство ще си сътрудничат по съвместни проекти

Българското национално радио и Университетът за национално и световно стопанство ще си сътрудничат за успешно реализиране на политиките и целите си. Това предвижда Меморандум за сътрудничество, който беше подписан от генералния директор на БНР Милен..

публикувано на 14.06.23 в 15:34

БНР е медията с най-голямо доверие в България, сочи Годишният доклад на Института Ройтерс

Българското национално радио за шеста поредна година е медията, в която българите имат най-голямо доверие. Това сочи годишният доклад за 2023 г. на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд (Digital News Report)...

публикувано на 14.06.23 в 09:22
Светлин Русев

Двата цигулкови концерта на Прокофиев ще изпълни Светлин Русев с Радиосимфониците на 9 юни

В последния концерт от сезона на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин ще гостува обичаният от българската публика Светлин Русев . На 9 юни от 19.00 часа в зала „България“ виртуозният цигулар ще изпълни за пръв път заедно двата..

обновено на 08.06.23 в 12:41

БНР има потенциал да стане водеща дигитална медийна организация в България, посочва експертен доклад на EBU

Българското национално радио е направило големи стъпки в реорганизацията и пренасочването на ресурси към цифровата среда, посочва доклад на е кип от „Инициатива за цифрова трансформация“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Документът..

публикувано на 08.06.23 в 11:31
Зорница Славова и С-МО

"Избори" на Зорница Славова ft. C-MO спечели Голямата награда на конкурса "Пролет 2023"

Песента " Избори " на Зорница Славова  ft. C-MO (Симеон Желязков) спечели Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет2023" на БНР. Музиката, текстът и аранжиментът са на Зорница Славова. За пръв път носителят на Голямата..

публикувано на 01.06.23 в 11:52

Гергана Хрисчева с награда за Подкаст в конкурса "За чиста журналистика" - Web Report

Гергана Хрисчева, журналист в БНР, редактор и автор в дирекция "Дигитални програми" беше отличена на наградите в конкурса "За чиста журналистика Web Report" на интернет портала Dir.bg в категория Подкаст . Хрисчева получи наградата за авторския..

публикувано на 30.05.23 в 22:24

"Ритъмът на Балканите" ще завладее зала "България" на 2 юни

" Ритъмът на Бълканите ", най-обичаният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов , ще завладее зала „България“ на 2 юни, петък, от 19.30 ч. За своите седем издания "Ритъмът на Балканите" доказа, че е един от..

обновено на 30.05.23 в 13:52

Изложбата „Познати и непознати вдъхновения“ се открива за четвърти път в БНР

Изложбата "Познати и непознати вдъхновения IV" ще бъде открита на 31 май, сряда, от 11.00 ч. в Мраморното фоайе пред Първо студио на БНР в навечерието на Деня на детето. За четвърта поредна година изложбата се организира от предаването..

публикувано на 30.05.23 в 13:51