Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДС: Активизирането на АБВ ще доведе до предсрочни парламентарни избори

Случващото се в БСП и активизирането на проекта на Георги Първанов - АБВ, ще доведе до предсрочни парламентарни избори, заявиха от СДС. Според тях е важно те да се проведат по новия Изборен кодекс. Лидерът на партията Божидар Лукарски обаче смята, че БСП умишлено бави приемането му:

Дори и да бъде изваден Изборният кодекс към настоящия момент, по него няма да провеждаме идващите евроизбори.

Заместник-председателят на СДС Любен Петров също коментира, че така очакваният Изборен кодекс обслужва червената върхушка:

Това, което искаме ние в Изборния кодекс, е задължителното гласуване. Това, което ни отличава от някои други партии и организации, които искат задължително гласуване, е че ние не желаем задължителното гласуване да бъде със санкции и наказания, а с поощрение към избирателите. Тези, които са най-богати и смятат че са над закона и това не ги интересува, нека да има увеличени такси за услугите, които извършва държавната администрация.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44