Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още има населени места без ток в различни части на страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради продължителния снеговалеж и силния вятър все още има населени места без ток.

Без ток в продължение на повече от час бяха райони от Банкя. Има проблеми и с тока в Сандански. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч и Перник няма селища без захранване, обясни Виктор Станчев от ЧЕЗ. 

В района на Катунци в момента работят нашите екипи. Друга област, която е засегната, това е района на Горна Малина, селата Негушево, Усойца, Долно Камарци. В момента аварнийните екипи работят. Друг неприятен момент има в момента в Горни Богров, там имаме разбиване на трансформаторен пост и източване на трансформаторна машина, вследствие, на което вмомента са без  захранване около 60 наши клиента. Създадена е необходимата организация.

Няма големи населени места без ток в югоизточна България, съобщи Петър Костадинов от И Ви Ен:

Само имаме малки населени места в област Бургас, където поради вятър по високите  населени места е прекъснато захранването,работим и се надяваме до час, два да възстановим захранването.

Има две населени места без захранване в Силистренския район: Тези места са средно големи.  500 абоната са без захранване като се надяваме до края на работния ден те да бъдат захранени, обясни Мартин Мирчев от ЕнергоПро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44