Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия засега няма да отпусне на Украйна втория транш от договрения между двете страни заем

Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия засега няма да отпусне на Украйна втория транш от договрения между двете страни заем, съобщиха руските медии. Руският финансов министър Антон Силуанов е обяснил, че няма твърд график за превеждане на средствата и Москва чака "Украйна да изпълни поетите ангажименти по сметките за газа". Той допълнил, че превеждането на средствата от Москва за Украйна не е директно обвързано с плащанията на украинската компания "Нафтогаз", но тя е държавна и трябва да изпълнява задълженията, поети от държавата.

Украинските власти разчитаха да получат втория транш от 2 млрд. долара до края на януари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44