Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оланд пристигна на тридневна визита в САЩ

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд пристигна на тридневна официална визита в Съединените щати. Оланд пристигна без първа дама, след като се раздели със спътницата си Валери Трирвильор заради връзка с актриса.

Обама ще бъде домакин на държавно посещение за първи път, откакто бе преизбран за втори мандат през 2012 г., отбелязва Ройтерс.

Очаква се Оланд да обсъди с Обама въпросите за Сирия, Иран, Украйна, Сахел и Либия. Икономическите връзки между двете страни също ще бъдат предмет на разговорите.

Вторият ден от посещението на френския държавен глава ще премине в преговори за глобалното икономическо възстановяване и решаването на регионалните конфликти. Франсоа Оланд и американският му колега Барак Обама ще обсъдят общите действия на Франция и САЩ за укрепване на еврозоната, ограничаване на иранската ядрена програма и умиротворяване на Сирия

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44