Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се провежда форумът "Правителство - бизнес: Рестарт на икономиката, растеж, стабилност, инвестиции"

Снимка: БГНЕС

Национален форум "Правителство - бизнес: Рестарт на икономиката, растеж, стабилност, инвестиции" ще се проведе  в столицата. Срещата се организира по инициатива на министър-председателя Пламен Орешарски. От страна на кабинета ще участват 11 министри. 

Орешарски ще отговори лично на въпросите на бизнеса. В писмото-покана към деловите среди той отчита като вече изпълнени ангажименти, поети от него преди изборите - за запазването на валутния борд, на данъчните ставки, стабилност, предвидимост, бързо възстановяване на ДДС. Налична е и стратегията за намаляване на административната тежест.

На базата на изпълнените обещания Орешарски организира днешната среща, за да се потърсят нови възможности за растеж и стабилност на икономиката след тежките години на криза. На дискусия ще се подложи и идеята за създаването на специална програма за реиндустриализация на икономиката, която да реши конкретни проблеми на сектори и фирми.

Очакването от общата дискусия е постигането на консенсус по мерките на правителството за развитие на икономиката.

За участие във форума са поканени и всички бизнес организации, синдикатите, браншови съюзи, представители на БНБ.

В рамките на четири тематични панела – "Визия за икономиката на България", "Икономическа и социална политика", "Регионална политика и развитие" и "Земеделие".

На въпроси ще отговарят вицепремиерите Даниела Бобева, Цветлин Йовчев, министрите Петър Чобанов, Драгомир Стойнев, Хасан Адемов, Десислава Терзиева, Данаил Папазов, Искра Михайлова, Димитър Греков, Ангел Найденов, Анелия Клисарова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44