Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина депутатът Димчо Михалевски

| обновено на 18.02.14 в 17:37
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски е починал внезапно, съобщи председателят на парламента. Той е народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 41-ото и 42-ото Народно събрание.

Лидерът на БСП Сергей Станишев каза, че цялата парламентарна група на левицата е потресена от новината за смъртта на колегата им Димчо Михалевски. Ще ни липсва много неговото приятелство, чувството му за хумор, безспорния му професионализъм и отдаденост на работата и на нашата обща кауза, както и готовността му винаги да помогне на тези, които се нуждаят от подкрепа, казва лидерът на БСП.

От парламентарната група на ГЕРБ посочиха, че българският парламентаризъм е загубил достоен политик, който ще остане в историята на българското Народно събрание като изключително отговорен и последователен в своите идеи и каузи.

Димчо Михалевски е роден на 24 октомври 1965 година в град Кърджали. Завършва "Промишлено и гражданско строителство" в УАСГ. Магистър е по политически мениджмънт от НБУ.

Бил е заместник-кмет на община Кърджали (2000-2003). Координатор на отдел "Регионална политика" във ВС на БСП (2004-2005). Изпълнителен директор на "СД лайтинг" АД (2004-2005). Зам.-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в 86о-то правителство на България.

Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 41-ото НС от 22-ри МИР Смолян. Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 42-ото НС от 2-ри МИР Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44